Close

Túraautó-vb a Hungaroringen

A hétvégén ismét rajthoz állnak a Túraautó-vb versenyzői a Hungaroringen a WTCC Magyarországi Futamon, a MOL-csoport rendezésével. A szezon harmadik futamán a fölényesen vezető Citroen autókat 60 kilógrammos súllyal terhelik, ami körönként 1 másodperc előnyt adhat a többieknek
Michelisz Norbert, a Zengő Motorsport autóversenyzője dobogós helyezést szeretne elérni a hazai pályán. A  súlykompenzáció mellett a Honda új aerodinamikai fejlesztésben bízva.
"Kellő mértékben izgatott vagyok, de nem érzem teherként, hogy sok magyar néző előtt szerepelek. Megtanultam kezelni ezt a helyzetet, és emiatt nem pazarolom el ez az energiámat" – mosolyogva mondta Norbi és hozzátette, hogy  jogosnak tartja a legutóbb Marokkóban  kiszabott büntetést, de nem  változtat a vezetési stílusán,  ami Argentínában egy hatodik és egy ötödik helyet hozott
 
José María López, a címvédő világbajnok szerint a súlykompenzáció érdekes versenyt ígér, nagy lehetőséget ad a  többi versenyzőnek a szereplésre. De, bízik a csapata és autója felkészültségében.
 
Rob Huff, korábbi világbajnok tökéletesen elégedett csapata munkájával. A marrakesi  ütközés után egy új Ladával fog versenyezni.
"Csapatunk rengeteget fejlődött az elmúlt másfél évben, a héten három nap alatt kellett egy teljesen új autót építenünk" – magyarázta.

Francois Ribeiro, a WTCC motorsport-igazgatója véleménye, hogy a magyarországi versenyhétvégén nemcsak Citroenek végeznek az első négy helyen. Az ütközések büntetésének szigorához megjegyezte, hogy figyelembe kell venni az okozott károk mértékét. Egy- egy ütközés 50- 100 ezer euró kiadást jelenthet, ami a kisebb – nem gyári  – csapatoknak súlyos anyagi kiadás jelent. Bár a túra autózás „génjeiben” benne van az ütközés, de nem hátráltathatja a versenytársak részvételét. 

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója nagyon sok nézőt vár a lelátókra. A szurkolókkal együtt várja Norbi eredményeit. és örömmel jelentette be, hogy a napokban Charlie Whitinggal, az F1 versenyigazgatójával pályainspekciót tartottak a Hungaroringen. A 2016-os Forma-1-es naptárban, augusztusi első hétvégére került megrendezésre a Magyar  Nagydíj.
 
Tombor Mónika

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top