Close

Nyitnak a budapesti strandok

Május elsején nyitnak a budapesti strandok, elsőként a Dagály és Palatinus Strandfürdő. A Csillaghegyi és a Paskál Strandfürdő május 30-án nyit, a Római Strandfürdő május utolsó napján, a Pünkösdfürdői Strandfürdő pedig június 6-án.
A fürdők az idei strandszezonban is számos kedvezménnyel várják a fiatalokat, családokat és a nyugdíjasokat is. A 20 alkalomra szóló bérletek akár 25 százalékos kedvezményt biztosítanak. Az árak a legtöbb strandon nem változtak, a Paskál és a Palatinus esetében emelkedtek 200 illetve 300 forinttal, a családi kedvezményes jegyek ára változatlan. A belépő ára a Csillaghegyi Strandfürdőben az idei szezonban egységesen 900 forint, míg a Paskál Strandfürdőben egységesen 1200 forint lesz.
A fürdők a kitűnő bizonyítványt szerző általános iskolai tanulóknak az idén is ingyenes strandbelépővel kedveskednek, melyet a gyerekek a bizonyítvány mellé kapnak meg a tanévzáró ünnepségeken. A korábbi programok sikerének köszönhetően az akciót idén is az összes budapesti kerületre kiterjesztik a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ és a Csepeli Városgazda Zrt. bevonásával. Az idei év újdonsága, hogy a gyerekek nemcsak strandbelépőt, hanem a Fővárosi Nagycirkusz jóvoltából egy cirkuszi belépőt is kapnak. Így várhatóan közel 20 ezer belépőt osztanak ki.
A strandszezonra való felkészülés során csaknem 40 millió forintot fordítottak arra, hogy a fürdők, strandok megszépült környezetben, új szolgáltatásokkal várják a vendégeket. A strandok területére közel 50 ezer egynyári virágot ültettek ki, a nyári időszakban 35 hektár zöld területet gondoznak a kertészek.
Idén nyáron is lesz Strandok Éjszakája, de más programok, családi és sportrendezvények is színesítik a kínálatot. Részletes információk a www.budapestgyogyfurdoi.hu oldalon.
Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top