Close

Otthonteremtés 2015 – javaslatcsomag lakásépítésre

A Társaság a Lakásépítésért, Lakásfelújításért Egyesület javaslatcsomagot állított össze Otthonteremtés 2015. címmel a lakásügylakásépítések, lakásfelújítások, bérlakásépítéselőmozdítására, amelyet megküldtek a szakmai szervezeteknek, az államigazgatás döntéshozó tisztségviselőinek és a politikai pártok vezetőinek.
 
A javaslatcsomag megfogalmazza, Magyarországnak évtizedek óta nincsen lakásépítési, lakásfelújítási koncepciója. Nincs válasz a fiatalok lakásigényére, akik közül sokan külföldön képzelik el a jövőjüket. A lakásépítések mélyponton vannak. A lakásépítések beindulásához a legfontosabb tényező a politikai akarat, amely akkor mutatkozik meg egyértelműen, ha van egy valós súlyú kormányzati szereplő, akit kijelölnek a lakásügyek (lakásépítések, felújítások, bérlakásépítések) felelős kezelésére

Fontos lenne, hogy a parlamenti és a parlamenten kívüli politikai pártoknak is legyen érdemi elképzelésük a választók életét alapvetően érintő lakáskörülmények fejlesztéséről. Nyílt levélben kerestük meg az összes parlamenti párt frakcióját, és arra kértük őket, hogy jelöljék mg lakásüggyellakásfelújításokkal, lakásépítésekkelfoglalkozó szakpolitikusukat. Alkalmi nyilatkozatok nem helyettesítik azt, hogy minden pártnak felelős, a lakásépítéseket, lakásfelújításokat, bérlakásépítést, és az ezt ösztönző támogatási rendszert magában foglaló lakáspolitikája legyen. Nem megkerülhető, hogy a következő 10 évre lakásépítési célszámokat fogalmazzanak meg.

Szakmai partnerként tüntettük fel azt a 11 szervezetet, amely jelezte egyetértését és támogatását az Otthonteremtés 2015 anyagunkkal kapcsolatban. Bízunk benne, hogy a közeljövőben a pártok kijelölik szakpolitikusukat, akik képviselik pártjuk véleményét a lakásügyi témákban a nyilvánosság előtt.

Kérjük, szíveskedjenek elolvasni és megismerni az „Otthonteremtés 2015” címmel összeállított javaslatunk teljes szövegét:

Kérjük írja meg nekünk hozzászólását, véleményét!

A KSH-adatok alapján készített felmérésünk eredményeit összefoglaló, a magyar lakásállomány állapotát bemutató tablóink a http://www.igylakunk.hu/galeria/tenyek-adatok és a http://www.igylakunk.hu/galeria/magyar-lakohazak-kepekben oldalon találhatók.

 
 
Párdi Zsófia
projektvezető

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top