Close

Homeopátia, természetgyógyászat és a valóság IV.

Válogassuk meg, hogy kire bízzuk az egészségünket. Az orvos kivizsgálja a betegségünket, egy önjelölt gyógyító viszont csak azokat a sablonokat fogja alkalmazni amelyeket a néhány hónapos tanfolyamon hallott.
 
A pálcás és ingás gyógyászatnak nincs köze a természethez, az a pillanat tudománya, ezért is nem reprodukálható. A diagnózis és a terápia csak akkor és ott érvényes, az érvényességi ideje másodpercekben mérhető. A pálcás vízérkeresés, az írisz diagnosztika, a homeopátia, az ingás egészségfelmérés és az egyéb vicces módszerek mind a nem reprodukálható tartományban foglalnak helyet. Két írisz diagnoszta vagy két, pálcás vízérkereső vizsgálódása sosem adja ugyanazt az eredményt. A megállapításaik a véletlenszerű egyezés valószínűségével vágnak egybe.

Az általános igényre alapozva a természetgyógyász ipart megszállva tartják a kuruzslók. A legfőbb baj az, hogy gyakran semmibe veszik a bizonyítékokon alapuló, akadémikus orvoslást, amelyik mindig óvatos, valószínűségben gondolkodik és tudja a határait, ismeri az összefüggéseket, nem ígérget, hanem vizsgál, gyógyít, vizsgál, gyógyít. A pálcás tehát akkor tud versenyezni az orvossal, ha gyors gyógyulást ígér, lehetőleg 100 %-osat.

"Az orvos, ő bezzeg nem mondta, hogy meggyógyulok, csak kételkedik, esetleg reménykedik, de nem mond semmit. Ellenben a „természetgyógyászok”, ők mindent tudnak és meggyógyítanak". Lássuk mi lesz ebből! Elmegy tehát a fejfájós beteg a postáshoz, aki vizsgázott természetgyógyász, így is hirdeti magát.

S így szól: – Doktor úr, legyen szíves, gyógyítson meg, nagyon fáj a fejem.

Orvosnál ilyenkor mindenféle vizsgálat, szükség esetén szakorvoshoz utalás és időigényes kivizsgálás következik, meg kell állapítani, hogy mitől fájhat a beteg feje. Vajon magas a vérnyomása? Cukorbeteg? Valamilyen tumor? De még száz egyéb veszélyes oka is lehet a fejfájásának.

A postás viszont úgy tanulta, hogy kétfajta fejfájás létezik, a meleg típusú, amikor a beteg nincs megfázva és a hideg típusú, amikor a beteg nyilvánvalóan náthás vagy influenzás. Egy kedves hangú kikérdezés következik, és ami fontos, a gyógyító nem kezdi el már 5 perc múlva nézegetni az óráját, mint azt kényszerűségében a háziorvos teszi, hiszen itt a beteg azért fizet, hogy végre meghallgassa valaki, hosszan és nyugodtan beszélhet, most nem ő, hanem a gyógyító fog bólogatni. Majd végül a természetgyógyász tanácsként azt ajánlja, igyon sok vizet, egyen sok gyümölcsöt és mozogjon sokat. esetben.

Rosszabb esetben az orvosi kérdésekben és az emberi szervezet működésében teljesen járatlan, botcsinálta gyógyító jóvátehetetlen károkat okozhat a betegnek. A természetgyógyászati rendelés után csak a természetgyógyász járhat jól, ő kapja a pénzt. A beteg talán meggyógyul magától. Ha mégsem, akkor a természetgyógyász majd azzal védekezik, a beteg túl későn került hozzá.

Földi Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top