Close

Homeopátia, természetgyógyászat és a valóság II.

A menedzser véleményvezérként csak a kísérleteken alapuló, hatásmechanizmusában ismert és bizonyított orvoslást támogathatja. Az inga, a pálca és a homeopátia nem tartoznak ebbe a kategóriába.
Az első részben ismertetett hírek kapcsán elgondolkodtam arról, hogy menedzserként sokszor volt alkalmam munkatársaimmal betegségükről, vagy egészségükről beszélgetni. A legjobb tanács, amit adhattam nekik, az volt, hogy akkor kell orvoshoz menni, amikor nem fáj semmim, és amikor még nem késő, hogy az orvos felhívja a figyelmüket az adott életkorral járó egészségügyi kockázatokra. A betegségek megelőzését és a gyógyítást orvosra bízni, az életben a legjobb befektetés. Szerencsére a megelőzés és a gyógyítás, mindkettő fejlett iparág. A vállalatokat arról lehet felismerni, hogy a költségvetésük egy részét a dolgozóik orvosi vizsgálatára fordítják. Nem azért, hogy informálódjanak arról, ki beteg és ki egészséges, ez tilos! Azért, mert érdekük az, hogy a vállalatnál dolgozók idejében felismerjék egészségügyi kockázataikat és munkaidő kiesés, betegnapok közbejötte nélkül megőrizzék egészségüket saját maguk és a vállalat javára, amelynél dolgoznak. A fiatal szakembereket arra tanítom, hogy idővel, menedzserként, egyszer majd véleményvezérek lesznek egy szervezeten belül. A munkatársaik ki fogják kérni a véleményüket az egészségükkel kapcsolatban is. Fontos tehát, hogy vezetőként az orvos által előírt gyógymódokat hirdessék. Az alábbi példákkal erősíteni szeretném az olvasók eltökéltségét és arra ösztönzöm őket, hogy a terápia megkezdése előtt tanulmányozzák a tervezett gyógyulás hatásmechanizmusát és vessék össze azt addigi ismereteikkel, és a józanész diktálta megfontolásaikkal, különösen akkor, ha homeopátiáról vagy a természetgyógyászat valamely furcsa, ingával vagy pálcával bűvészkedő ágáról van szó. Ne az inga mondja meg, beteg vagyok-e vagy egészséges!
A homeopátia hirdetett három alapelve közül a legfontosabb, a hasonlót a hasonlóval gyógyítsuk elve. Ami az egészségest megbetegíti, az a beteget meggyógyítja. A második alapelv úgy szól, hogy a víz emlékezik, a vízben oldott anyagok, minél nagyobb hígításban vannak jelen, annál hatékonyabbak. A harmadik elv a potencírozás elve, hígítás után össze kell rázni az oldatot, ezzel az oldandó átadja emlékeit az oldószernek és a második alapelv alapján fejti ki a hatását. Tekintve hogy a fentieket nem sikerült kísérletekkel bizonyítani, nincs okunk, hogy a homeopátiát másként kezeljük, mint bármelyik tudománytalan butaságot. Egy menedzser számára felfoghatatlan módon, komplett kórházak működnek világszerte a homeopátia módszereit alkalmazva.
Folytatjuk…
Földi Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top