Close

A Víz világnapja a budapesti fürdőkben

Budapest fürdői különféle izgalmas programokkal várják az érdeklődőket március 22-én, a Víz világnapján.  

A Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda egy igazán „ütős” fellépővel készül: a Strokes Percussion Group a klasszikus értelemben vett ütőhangszereken túl egyéb használati tárgyakat, eszközöket is megszólaltat nem rendeltetésszerűen. Humort sem nélkülöző koncertjüket 15 és 17.30 órakor élvezheti a közönség. A szépség- és egészség témájú vásár játékokkal, kedvezményekkel, ingyenes tanácsadással az uszoda felőli aulában kerül megrendezésre. Fürdővezetések, kulisszatitkokkal: 12 és 16 órakor. 21 hideg- és meleg vizes medence, szaunák, wellness szolgáltatások, élményfürdő és különféle masszázsok között válogathatunk.
A Szt. Gellért Gyógyfürdő és Uszoda páratlan szecessziós díszletei közt 14 órától megcsodálhatjuk egy bemutató keretében az ölelések táncát, az Argentin Tangót, majd az azt követő ingyenes oktatáson el is sajátíthatjuk alaplépéseit! A 10, 13 és 16 órakor induló fürdővezetések során a ritkán nyitva álló Gellért forrás is megtekinthető. A különböző hőfokú medencék és szaunák mellett érdemes kipróbálni a lávaköves masszázst, a spa pedikűrt, a csokoládékezelést, a Kleopátra fürdőt vagy a gyógynövényes fürdőt.
A több mint 500 éves Rudas Gyógyfürdő és Uszoda különleges atmoszférájú lézer grafikákkal és térbeli effektekkel írt látványos vízi lézer show-ját akár a vízben lebegve is élvezhetjük 18:30-tól. A 2014 őszén befejezett felújításnak köszönhetően új élményrészleggel bővült a fürdő, mely tetőtéri panorámamedencével és különböző hőfokú jeges és melegvizes medencékkel várja a vendégeket. A nemrégiben megnyílt szaunavilág finn szauna, aromaszauna, hőlégkamra, gőzkamra, sószoba és élményzuhany szolgáltatásokkal teszi teljesebbé a fürdőzés élményét.
A Szt. Lukács Gyógyfürdő és Uszoda programja, hogy stílusosak legyünk, újhullámos: a Balkan Sound DJ set előadásában akusztikus zene keveredik az elektronikus dallamokkal. Afro beat, Balkan, Funk, Brassil stílusú zenére szórakozhatnak a fürdőzők. Az új irányzat mellett a klasszikus vonal is megmarad: gyógyvízkóstolóval egybekötött vezetések indulnak 11 és 15 órakor.
A Király Gyógyfürdőben a hely hangulatához hűen hastánc produkciót tekinthetnek meg a vendégek Szőke Mirjam 2011 Príma különdíjas művésze, a Miss Bellydance Hungary királynője és a Midnight Diamonds előadásában. A fürdő érdekességeit egy séta során ismerhetik meg a látogatók. Vezetések indulnak 14, 16 és 18 órakor. A XVI. század óta működő fürdőben három termál medence, egy merülőmedence valamint egy jakuzzi található, továbbá különféle masszázsok is igénybe vehetők.
A Dagály Termálfürdő, Strandfürdő és Uszoda vendégei kedvezményes áron relaxálhatnak a masszőrök kezei alatt: 30%-os kedvezményt kapnak az aroma relax masszázsok árából. A Dagály két úszómedencéje és két különböző hőfokú termálmedencéje egész évben nyitva tart.
A Csillaghegyi Strandfürdő és Uszoda, a főváros legrégebbi strandja, a sportok és izgalmak kedvelői számára készül programokkal: búvárok segítségével próbamerülés várja a vendégeket! Az úszóverseny idén sem marad el, különböző kategóriákban lehet jelentkezni.
A fürdőkben a vezetett séták regisztrációhoz kötöttek. Részletes információk a www.budapestgyogyfurdoi.hu oldalon.

Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top