Close

Vasárnapi program

A szabad vasárnap adta turisztikai lehetőségek széles tárházát kínálja a Magyar Turizmus Zrt. március 22-én induló online rendezvénynaptára, a Vasárnapi program. A tematikus ajánlatok, családi programok, túralehetőségek a folyamatosan frissülő www. itthon.hu/vasarnapiprogram webcímen érhetők el.

Az online rendezvénynaptár és az abban szereplő programok népszerűsítésére stratégiai együttműködési megállapodást kötött az MT Zrt. és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA).
A Széchenyi Fürdő Márványtermében tartott sajtótájékoztatón Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta: az MTVA-val kötött megállapodás egyik célja a vasárnapi programok minél szélesebb körben való népszerűsítése. A magyarországi kínálat bemutatásához így már nem csak az MT Zrt. felülete áll rendelkezésre, hanem a közmédia eszközeivel a lakosság lehető legszélesebb köre elérhető.
Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója a közszolgálati média számára kiemelten fontosnak nevezte, hogy a szórakoztatás és a kultúra mellett információival is eljusson minden magyar emberhez a világ bármely részén. Ezt a célt ez a megállapodás is jól szolgálja, mivel a nézőkhöz és a hallgatókhoz az MT Zrt.-vel együtt olyan információkat tudnak eljuttatni, amelyek a rekreációt, az ország és a magyar kultúra megismerését szolgálják.
Horváth Gergely, az MT Zrt. vezérigazgató-helyettese kiemelte, hogy e hét vége a csillagászati tavasz kezdete, és szombaton lesz az erdők nemzetközi világnapja, amelyre számos nemzeti park külön programot szervez. Példaként a Duna-Dráva Nemzeti Park programjait, a somogyszobi tanösvény túrát és Katalinpuszta egész napos programkínálatát említette.
Czinege Szilvia, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. értékesítési igazgatója elmondta, hogy a vasárnapi víz világnapja rendezvénysorozathoz országszerte több mint 30 fürdő csatlakozott, a köztük a BGYH Zrt. 5 történelmi fürdője. A fürdők ezen a napon kedvezményekkel és változatos programokkal, köztük koncertekkel, lézershow-val várják a látogatókat.
Szöveg: Bognár Mária  fotó: Magyar Turizmus Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top