Close

Nőtt az óriáspandák száma

A kínai kormány természetvédelmi politikájának köszönhetően mind a vadon élő óriáspandák száma, mind pedig élettere nőtt az elmúlt tíz évben. A vadvédelem globális szimbólumai, a vadon élő óriáspandák csak a kínai Szecsuan, Senhszi és Kanszu tartományok hegyvidékein fordulnak elő.

A kínai kormány legújabb, 2003-as felmérése szerint a vadon élő óriáspandák száma 268-cal növekedett az utóbbi évtizedben, így számuk most 1864. A Negyedik Nemzeti Óriáspanda Felmérés szerint a pandák egyes előfordulási területei is növekedtek Kína-szerte, így élőhelyük már 2,577 millió hektár, ami tíz százalékkal nagyobb, mint 2003-ban.
-Ezek az eredmények a kínai kormány fajvédelmi munkájának sikereit bizonyítják. A vadon élő óriáspanda védelemének érdekében sokféle tevékenység zajlik. A kormány helyes lépést tett, amikor a különböző erőfeszítéseket egyesítette, és segítette a természetvédelmi szervezetek munkáját, beleértve a WWF-ét is –  mondta Xiaohai Liu, a WWF Kína programigazgatója.
A WWF azzal támogatja a kormány munkáját, hogy természetvédelmi területeket hoz létre és olyan ökológiai hálózatokat alakít ki a pandáknak, amelyek az erdők és bambuszban gazdag területek összeköttetését biztosítják. A WWF 2015-től 2025-ig tartó természetvédelmi stratégiájában elsősorban a pandák élőhelyére, valamint a természetvédelem és a helyi fenntartható fejlődés közötti egyensúly megteremtésére összpontosít.

Bognár Mária            fotó: WWF Magyarország                                                                                                      

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top