Close

Közösségi kertek mindenkinek

Ha mindig is szerettél volna egy környezettudatos és vállalkozó kedvű közösséghez tartozni, akik a parlagon heverő területeken nem a következő irodaházat, hanem egy zöldséggel/gyümölccsel teli termőföldet képzelnek el, akkor a városi kerteket és csapatát neked találták ki.

A közösségi kertek városi környezetben megteremtik az egészséges életmód, környezet, élelmiszer lehetőségét. Amit egy közösségi kert ad a résztvevőknek: tudás, közösség, élmény, vegyszermentes élelmiszer. Az ismeretek elsajátítása, a gondoskodás, és a megtermelt javak felhasználásának élménye pedig mind-mind pozitív és újító szemléletet hordoznak magukban.

Tudunk-e alapítani közösségi kertet Békéscsabán? Milyen szervezeti, oktatási, közösségépítési elemei vannak, mi az a folyamat, amelynek végén megnyithatjuk közösségi kertünket? Hogyan működik mindez a gyakorlatban?

Erről tart előadást Rosta Gábor főiskolai tanár, a Városi Kertek Egyesület elnöke 2015. január 17. szombaton, 14 órától Békéscsabán a Jaminai Közösségi Házban. (Békéscsaba, Orosházi út 101.). Ha érdekel a kezdeményezés, esetleg te is szívesen csatlakoznál, szeretettel várunk!

A részvétel ingyenes, ám előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni ide kattintva lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top