Close

XXVIII. FLORA Virágfesztivál és XII. Keceli Országos Fazekas Kiállítás

 
A FLORA Virágfesztivál az 1980-as években indult Kecelen, lehetőséget biztosítva a helyi virágkertészetek bemutatkozására. Pár év alatt országos hírű fesztivállá nőtte ki magát, látogatói száma közel tízezer fő. Az esemény alapötletét főként szakmai szempontok adták: a kiállítás lehetőséget teremt kis- és nagytermelők, kereskedők bemutatkozására, üzletkötésre, árusításra, a vásárlókkal való közvetlen kapcsolattartásra. A kiállításon látható a hazánkban termesztett dísznövények, vágott- és szárazvirágok szinte teljes skálája.
A FLORA az ország nagy cégeinek és magántermelőinek rangos eseménye. A szakmai programból az indulás óta kiemelkedik a Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesületével közösen szervezett ifjúsági kötészeti verseny, ahol az ország szakiskoláinak csapatai versengenek a vándordíjért, a legügyesebb tanulók pedig az egyéni bajnoki címért. A kiállítók standjait termékzsűri bírálja el. A virágparádé mellett képzőművészeti kiállítások is szerepelnek a programban, melyek főként a megyében, illetve a régióban élő és alkotó művészeknek, kézműves mestereknek nyújtanak bemutatkozási lehetőséget. Társrendezvény a Keceli Országos Fazekas Kiállítás, melyre az ország minden tájáról érkeznek a hagyományokat őrző fazekasmesterek.
A háromnapos rendezvény évtizedek óta egész napos tartalmas programot nyújt az idelátogatóknak. A 2014-es kiállítás a XXVIII. FLORA Virágfesztivál és XII. Keceli Országos Fazekas Kiállítás nevet viseli, és december 5-7. között gazdag kulturális kínálattal, népművészeti termék-, ajándék- és dísznövényvásárral várja a látogatókat.
endezvény kezdete: 
2014. december 5., péntek
Rendezvény vége: 
2014. december 7., vasárnap
Kecel Szabadság tér 17.
WEB: www.facebook.com/Florakecel, www.kecel.hu
Email: rendezveny@kecel.hu
Tel.: (20) 965-6888
http://www.iranymagyarorszag.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top