Close

Több orvos is távozott az egri kórház sürgősségi betegellátó osztályáról

Fotó: boraszportal.hu

Féltucat orvos, közöttük az osztályvezető főorvos is távozott az elmúlt időszakban az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet Sürgősségi Betegellátási Osztályáról. Fűtő László, a kórház főigazgatója sajtóinformációkra reagálva az MTI érdeklődésére szombaton elmondta: a sürgősségi osztály azóta is zökkenők nélkül működik.


Fűtő László közlése szerint vállalkozó, „közreműködő” orvosok jelentették be egy hónapos felmondási idővel a távozásukat, döntésüket nem kellett indokolniuk.
A főigazgató szólt arról is, hogy az osztályt vezető főorvos szerdán nyújtotta be rendkívüli felmondását. „Annak indoklása azonban hamis volt, ezért elutasítottuk” – mondta, konkrétan nem megnevezve az abban foglaltakat. Hozzátette: a távozók többsége csak egy-egy műszakot látott el, nem teljes munkaidőben dolgozott a kórházban.
„A betegellátás nem került veszélybe, a távozók pótlásáról gondoskodtunk, a sürgősségi betegellátó osztály zökkenők nélkül működik tovább, változatlan formában fogadja és látja el a betegeket. Az osztály vezetésével egy sürgősségi orvosi diplomával is rendelkező orvost bíztam meg” – közölte a főigazgató.
Fűtő László úgy vélekedett, „felfújt, koncepcionális ügyről van szó, amelynek a szálait a háttérből mozgatják”. Tájékoztatása szerint az egri kórházban mintegy kétszáz orvos dolgozik, most öten-hatan távoztak közülük.
A Heves megyei hírportál úgy tudja, hogy a távozók közül többen a rossz munkakörülményekre, a nem megfelelő technikai és személyi feltételekre hivatkoztak. A heol.hu szombaton azt írta, a kórház november 21-én jelezte a megyei tiszti főorvosnak, hogy a sürgősségi betegellátó osztály működésével kapcsolatban „megoldandó kérdések merültek fel”. A tiszti főorvos ezért november 25-ére többoldalú egyeztető megbeszélést hívott össze. Az egyeztetés során megállapították, hogy jelenleg nem áll fenn olyan helyzet, ami a népegészségügyi szerv beavatkozását igényelné – írta a hírportál.

 

A fotó illusztráció

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top