Close

Az Illés koncertjével debütál az új győri aréna

Győr – Az Illés együttes fennállásának ötvenéves jubileumi fellépésével debütál koncerthelyszínként december 19-én a hónap közepén felavatott győri aréna; a városháza sajtófőnökének közlése szerint számos nagy produkció érkezik a multifunkcionális csarnokba a következő hónapokban.

Domanyik Eszter pénteken elmondta az MTI-nek: az az önkormányzat célja, hogy a nagy sportesemények mellett koncertekkel és konferenciákkal is megtöltsék az Audi Aréna Győrt.
Hangsúlyozta: a csarnok nagyon rugalmasan alakítható speciális rendezői igényekhez, hiszen egyetlen nap alatt átrendezhető a terem. 
A közeljövőben itt rendezik a városban korábban már vendégszerepelt Abba-show-t, itt lép fel együttesével Thomas Anders, a nyolcvanas évek sztáregyüttese, a Modern Talking tagja, a Győri Filharmonikus Zenekar pedig egy világsztárral, az argentin José Curával ad koncertet az öt és fél ezer néző befogadására alkalmas teremben. 
Itt játszik szombaton felkészülési meccset a decemberi Európa-bajnokságra készülő női kézilabda-válogatott Ausztria együttesével, december 4-én pedig a francia csapattal; a találkozóra korlátozott számban még kedvezményes áron kaphatóak jegyek. 

A változtatható befogadóképességű, de akár 5500 néző befogadására is alakítható létesítmény építése januárban kezdődött. A kormányzat által ötmilliárd forinttal támogatott munkák eredményeként olyan aréna épült, amely decemberben már a női kézilabda Európa-bajnokság egyik helyszíneként is szolgál.
Június végén jelentették be, hogy tíz évre az Audi Hungaria Motor Kft. lett az aréna névadó szponzora. A létesítmény küzdőterét keresztbe három pályára lehet majd osztani, így a szomszédos Magvassy Mihály Sportcsarnokot is beleértve egyszerre négy edzést tarthatnak.
MTI 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top