Close

A Heti Válasz az egyetlen, mely növelte eladásait

Ha folytatódik a lapeladási trend, akkor a Heti Válasz hamarosan megelőzi a 168 órát értékesítési példányszámokban, a közéleti-gazdasági hetilapok között.

A Magyar Terjesztés-Ellenőrző Szövetség (MATESZ) harmadik negyedévre vonatkozó adatai szerint bár néhány lap képes volt negyedéves bázison növekedni, a negyedévek óta komoly zuhanásokat bemutató újságok most sem tudtak jobb számokat hozni– írja az Mfor.
A közéleti-gazdasági hetilapok közül a 168 óra és a Heti Válasz adatai is elmaradnak éves bázison, sorrendben 8,7 és 2,4 százalékkal, de a Heti Válasz negyedéves bázison ismét képes volt 1,9 százalékkal növelni az eladásait. A Heti Válasznál a mostani három hónap alatt bekövetkezett növekedés már a második a sorban.
Ha egyébként a trend, vagyis a 168 óra esetében a csökkenés, a Heti Válasznál pedig a stagnálás vagy enyhe emelkedés folytatódik, akkor hamarosan utóbbi megelőzheti a 168 órát, már ami az értékesített példányszámok alapján felállított rangsort illeti.
A heti lapok közül a legnagyobb veszteséget a Figyelő és a HVG tudhatja magáénak. Előbbi ugyanis előző év azonos időszakához képest 16,8, míg a HVG 15,2 százalékkal kevesebb lapot tudott értékesíteni az idei harmadik negyedévben. 
Napilapokat egyre kevesebbet vesznek
A harmadik negyedévben folytatódott a napilapok küzdelme, esetükben ráadásul a nyár kedvező hatása sem tudott enyhülést hozni. A legnagyobb vesztes ebben a kategóriában a Népszabadság volt, melynek 43 129 darabos átlagosan eladott példányszáma 1 százalékkal kevesebb a második negyedévinél és 10,3-mal múlja alul az egy évvel korábbi teljesítményt.
A bulvár hasít
Nem meglepő azonban, hogy a harmadik negyedév legjobb összesített eredményeit a színes női- és pletykalapok számai mutatják, hiszen egy kivételtől eltekintve negyedéves bázison mindegyik lap képes volt szépíteni a korábbi teljesítményén. A kivétel pedig a Blikk című napilap, melynek átlagosan eladott 132 746 darabos példányszáma 1 százalékkal kevesebb a második negyedévinél.
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top