Close

A gyógyászati célú marihuána legalizálására készül Horvátország

Budapest/Zágráb – A gyógyászati célú marihuána legalizálására készül Horvátország, e célból engedélyezné a kender termesztését házilag és iparilag is, valamint liberalizálná a kenderszármazékok forgalmazását – írták a horvát lapok csütörtökön.

Az ellenzéki ORaH nevű horvát zöld párt elnöke, Merela Holy szerdán ilyen értelmű módosítást nyújtott be a parlamentnek a kábítószerrel való visszaélés elleni törvényhez. 
A párt sajtónyilatkozatában az áll, hogy államérdekből a törvényjavaslat sürgősségi eljárással történő elfogadását kérték. Fontos az emberek egészsége miatt, hogy minél előbb törvényesítsék az indiai kender gyógyászati felhasználását – írják. 
A horvát egészségügyi miniszter, Sinisa Varga a múlt héten jelentette be, hogy minisztériuma engedélyezné a gyógyászati célú marihuána fogyasztását és a napokban ez ügyben egy szakbizottságot is felállít – írta a Jutarnji List horvát napilapnak.
Horvátországban 2001 óta nem bűncselekmény, csupán szabálysértés a kender termesztése saját célra.
A legtöbb európai uniós országban legális bizonyos orvosi célú marihuána-származékok fogyasztása egyes betegségek gyógyítására vagy a tünetek enyhítésére. Szlovénia idén júniusban döntöttek így.
MTI 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top