Close

Adótörvények – DK: jövőre az adóterhek nőnek, a családok szegényednek

Budapest – A Demokratikus Koalíció véleménye szerint a kedden elfogadott jövő évi adócsomag miatt nőni fognak az adóterhek és szegényedni a családok. Varju László, a DK színeiben politizáló független képviselő keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt is bejelentette, hogy az Eiffel Palace megvásárlása miatt feljelenti Matolcsy Györgyöt, az MNB elnökét.

 
A képviselő a változtatások egyetlen örömhírének nevezte, hogy „ma jobban élünk, mint jövőre”. Megjegyezte, hogy a kormány továbbra is fenntartja a „világrekorder” 27 százalékos áfát, amit megfejeltek az élelmiszerfelügyeleti díjjal. Varju László úgy számolt, hogy így viszont 33 százalékos adóteher sújtja majd az élelmiszereket.
Felsorolását folytatva közölte, hogy emelkedni fog az alkohol-, a dohány- és a reklámadó mértéke is, miközben megmarad a bank- és a telekommunikációs adó.
Kitért arra is, hogy a Magyar Nemzeti Bank az indokoltnál sokkal drágábban vette meg az Eiffel Palace épületét, ezért hűtlen kezelés miatt a legfőbb ügyészhez fordul és feljelenti Matolcsy György jegybankelnököt. Hozzátette, hogy az MNB az üzletet egy offshore céggel bonyolította le.
Hangsúlyozta, véleményük szerint az adóemelések helyett az MNB nyereségét nem ingatlanvásárlásokra vagy alapítványokra kellene költeni, hanem be kellene fizetni az államkasszába.
MTI 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top