Close

Családon belüli erőszakról rendeznek nemzetközi konferenciát Bécsben

Bécs – A családon belüli erőszakról kezdődik nemzetközi konferencia hétfőn Bécsben.

Harminc ország képviselői vesznek részt az Európai Nők az Erőszak Ellen (Women Against Violence Europe, WAVE), a nőkre és gyermekekre irányuló családon belüli erőszak ellen küzdő európai civil nőszervezeteket tömörítő hálózat 16. konferenciáján. 
A háromnapos találkozón mások mellett felszólal Rashida Manjoo, az ENSZ nők elleni erőszak témájában illetékes különmegbízottja, Ulrike Lunacek osztrák zöldpárti európai parlamenti (EP-) képviselő, Rudolf Hundstorfer osztrák munkaügyi és szociális miniszter, Gabriele Heinisch-Hosek nőügyi miniszter és Sandra Frauenberge városi tanácsos. A konferencián képviselteti magát a magyarországi Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület (NANE) is. 
 
A konferencia szervezői elmondták: a találkozó főleg a tapasztalatcseréről szól, de a határon átnyúló ügyekkel is foglalkozik. Példaként megemlítették egy magyar nő esetét, akit szélsőséges nézeteket valló egykori élettársa folyamatos fenyegetésétől osztrák támogatással mentettek meg, és egy németországi nőotthonba helyeztek el. 
A 46 tagállamot és 107 tagszervezetet tömörítő WAVE szervezetet 1994-ben alapították. A non-profit összefogás informális hálózata az Európai Unió támogatásával működik.
MTI 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top