Close

A divatot, a látványt, a színházat és a táncot ötvöző előadás érkezik a Trafóba

Budapest – Divat, látvány, színház és tánc ötvöződik a Természetes Vészek Kollektíva és a Góbi Rita Társulat aUTONÓM zÓNA című új előadásában: a Szűcs Edit és a MOME textiltervező szakos hallgatóinak ruhakreációit felvonultató testmaszk show-t november 21-én és 22-én nézhetik meg az érdeklődők a Trafó Kortárs Művészetek Házában.

Az előadásban minden szereplő menyasszony lesz, egy egészen bizarr menyegző résztvevője. „Burokká formálódnak a ruhák, bezárulnak, összeolvadnak a bennük megbújó testtel. Átalakulnak a karakterek, erre reagál a látvány és a zene is, miközben csupán egyetlen dolog állandó: a nagyvárosi magány atmoszférája” – olvasható a Trafó által az MTI-hez eljuttatott műsorismertetőben.
A táncosok egyedi ruhadarabokban mozognak a színpadon és a montázs-szerkezetű előadást olykor azok a katonaként a kifutóra masírozó modellek bontják meg, akik a MOME végzős hallgatóinak kreációit mutatják be, és azt, hogyan burkoljuk be, zárjuk el a testünket a 21. században. 
 
Korai Zsolt videó-munkáit Esteban De La Torre vetíti; Kopasz Tamás, Philipp György és a Természetes Vészek Kollektíva  alapítója, Árvai György gitárral, elektronikával és énekkel reagál a színpadi eseményekre. A ruhakölteményeket a Góbi Rita Társulat tagjai viselik.
Az ismertető szerint a ruhaburkokkal és a táncosokkal a produkció egyszerre hozza közel a nézőkhöz a testet és a testiséget, keresi az elveszett naivitást, kétségbeesetten kiált fel a szerepjátszás és a stigmatizáció ellen. Radikális és költői produkció, amelyben a szereplők teste köré egyre nagyobb burokként épülnek a ruhák, majd ketrecbe zárják őket.
Szűcs Edit Kozma Lajos Kézműves Iparművészeti Ösztöndíjas ruhatervező iparművész. A Trafóban több divatszínházi produkcióját is bemutatták már. A Természetes Vészek Kollektíva oszlopos tagja. Jelmeztervezőként számos színházi előadásban működik közre, ő készítette többek közt a Madách Színházban jelenleg is futó Mamma Mia című előadás kosztümjeit is. 
2007 óta a MOME textil tanszékének adjunktusa. Csoportos kiállításokon részt vett Németországban (Stuttgart), Ausztriában (Bécs), Csehországban (Prága) és Budapesten (Iparművészeti Múzeum, Ernst Múzeum). Többször is elnyerte már az év legjobb jelmeztervezői díját.
MTI 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top