Close

Kövér László: a magyar állam számon tartja az új-zélandi magyar közösséget

Wellington – A magyar állam számon tartja az új-zélandi magyar közösségeket – erről biztosította Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Wellingtonban és Aucklandben élő magyarság képviselőit.

Kövér László új-zélandi látogatása során Wellingtonban pénteken megbeszélést folytatott Chester Barrows-zal, a parlament elnökhelyettesével, majd megkoszorúzta a parlament előtti Magyar Millennium Parkban felállított kopjafát és székelykaput. Aucklandben virágot helyezett el Raoul Wallenberg emlékhelyénél az Auckland Múzeum parkjában – tájékoztatta szombaton az MTI-t az Országgyűlés sajtófőnöke, Szilágyi Zoltán. 
A házelnök az új-zélandi tőzsde épületében a magyarországi befektetési lehetőségekről tájékoztatta a helyi gazdasági élet szereplőit, és találkozott Andrew Halmossal, a tőzsde magyar származású vezetőjével. Kövér László ösztönözte tárgyalópartnereit a lehetőségektől elmaradó gazdasági kapcsolatok fejlesztésére, a Magyarország és Új-Zéland közötti kereskedelmi áruforgalom bővítésére. 

 
Az Országgyűlés elnöke Wellingtonban és Aucklandben is találkozott az ott élő magyarság képviselőivel, akiknek elmondta, hogy látogatásának legfőbb célja annak kifejezése, hogy a 2010 óta követett nemzetpolitika jegyében a magyar állam számon tartja az új-zélandi magyar közösségeket is. Hangsúlyozta, hogy a mintegy háromezer tagú magyar közösség egyedi kötelék Új-Zéland és Magyarország között, és jelentősen hozzájárulhat a két ország együttműködésének kiszélesítéséhez is.
Új-Zéland előtt Ausztráliában tett látogatást a házelnök.
MTI 
 
   

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top