Close

Anna and the Barbies 10 éves nagykoncert

Tízéves a Pásztor Anna vezette Anna and the Barbies nevű kvintett, amely születésnapját egy friss nagylemezzel (Szabadesés) és egy nagy, Syma csarnokbeli koncerttel ünnepli november 14-én este.

A zenekar rövid története, 2004-ben kezdődött, mindjárt a megfelelő zenésztársak megtalálását (megalakulása óta több tagcserén is átesett), és a rövid, 2-3 hónapos próbaidőszakot követően kezdtek koncertezni. A  harmadik fellépésük egy nagyszabású, egész estés R’n’B – Hip-Hop koncert volt a Molulin Rouge-ban rengeteg sztárvendég kíséretében, amely során felfigyelt a rájuk egy angol menedzser, akinek segítségével 2005 tavaszán megjelent az első, Passionfruit című, angol nyelvű lemez, az amerikai CD Baby online zeneterjesztő hálózatnál.

Az elkészült anyagra felfigyelt többek között a hazai CLS kiadó, akivel hamarosan megkezdődtek a tárgyalások az együttes szerződtetéséről, és egy magyar nyelvű lemez elkészítéséről. Utóbbi 2007-re realizálódott, a kiadóval kötött szerződés formájában. Ez év szeptemberére készült el az első magyarországi lemez, Medallion címmel,melynek Tangó című dalára még a nyár folyamán klip is készült, amelyet a 2007 őszén frissen induló hazai MTV műsorára is vett, és közel három hónapig napi rendszerességgel játszotta.

A Medallion 2008 tavaszán jelent meg hivatalosan és ekkora készült el a második videoklip is. Ez az Álmatlan című számhoz. A klip eljutott egészen az MTV top 50 első helyezéséig,valamint több százezres nézettséget produkált a You Tube nevű videó megosztó portálon. Még ez év nyarán telt házas előadáson Lenny Kravitz előzenekaraként léptek fel a Papp László Budapest Sportarénában Júniusban Mészáros Katalin stábjával további két klip készült el: a Nyuszika és az After Hours. Utóbbi Szuper8-as filmre, és Jamie Winchester vendégszerepel benne. A Nyuszika videoklipként 2008 őszén került az MTV és a Viva televízió műsorára.

2012 novemberében jelent meg a zenekar negyedik nagylemeze ÁNEM! címmel, a Barba Negra klubban tartott lemezbemutató pedig telt házas rendezvény lett.Még ebben az évben az egyik legtöbbet koncertező magyar zenekarrá avanzsált, önálló koncerteket adott az ország nagyvárosaiban, és jelen voltak minden nagyobb fesztiválon. 2013 januárjára az Ánem! lemez két száma is az MR2 Petőfi slágerlista élvonalába került. A 4kézláb a harmadik, míg a Márti dala feat. Kiss Tibor (Quimby) az első helyen állt több héten keresztül.

2011 februárjában a Fonogram részéről kapott újabb elismerést a Gyáva forradalmár című lemezük, amelyet Az év hazai modern pop-rock albumának jelöltek.2013-ban ugyanezt a címet az Ánem! albumuk nyerte.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top