Close

Beutazási tilalom – Szelényi Zsuzsanna nyílt levelet küldött Varga Mihálynak

Budapest – Szelényi Zsuzsanna független országgyűlési képviselő nyílt levelet írt a nemzetgazdasági miniszternek, amelyben egyebek mellett arra vár választ, Varga Mihály kért-e, kapott-e írásos jelentést Vida Ildikótól, a Nemzeti Adó-, és Vámhivatal (NAV) elnökétől.

Az Együtt elnökségi tagja – aki az Országgyűlés költségvetési bizottságának tagja – a levelet vasárnap az MTI-hez is eljuttatta.
Szelényi Zsuzsanna ebben emlékeztetett arra, hogy a miniszter október 21-én egy nyilatkozatában azt állította, nem jutott el hozzá információ Vida Ildikó Egyesült Államokból való kitiltásáról, ugyanakkor a NAV-elnök november 5-én azt mondta, hogy ő már október 22. előtt tájékoztatta a kormányt az ügyről.
Szelényi Zsuzsanna arra hívta fel a figyelmet, hogy a NAV-elnöke fölött nemzetgazdasági miniszterként Varga Mihály gyakorolja a munkáltatói jogokat, ezért Vida Ildikónak tájékoztatnia kellett őt arról, hogy „korrupciógyanú miatt kitiltották az Egyesült Államokból”.
A képviselő szerint, ha Vida Ildikó valóban csak november 5-én tájékoztatta a minisztert, akkor Varga Mihálynak egy sor kérdésre választ kell adnia, így például arra: „nem érzi-e, hogy Vida Ildikó titkolózó magatartása önmagában olyan súlyú szabályszegés, amiért az adóhivatal vezetői tisztségéből azonnal fel kellene mentenie”.
Kért-e, kapott-e írásos jelentést Vida Ildikótól, kész-e ezt nyilvánosságra hozni, milyen lépéseket tett annak érdekében, hogy megtudja, kik és milyen formában érintettek Vida Ildikón kívül az ügyben, információit megosztotta-e a kormányfővel és a nyomozóhatóságokkal? – sorolta kérdéseit a képviselő.
Szelényi Zsuzsanna közölte azt is, bízik abban, hogy a miniszter és a NAV-elnök megjelenik az Országgyűlés költségvetési bizottságának szerdai ülésén, hogy tisztázzák „a felmerülő rendkívül súlyos kérdéseket”.
MTI 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top