Close

Jövő szombaton nyílik a karácsonyi vásár a bécsi Városháza téren

Bécs – Jövő szombaton nyílik a karácsonyi vásár a bécsi Városháza téren, a vásár karácsonyfája már kedden megérkezett a fővárosba.

A 28 méter magas és 140 éves fa idén a dél-tiroli Oberolang településről érkezett Bécsbe. A héttonnás lucfenyő nyolc órát utazott rendőri kísérettel a fővárosig, és szikrázó napsütésben lett a bécsi városháza (Rathaus) előtti tér dísze. 
Ünnepi fényekbe először november 15-én öltözik, amikor megnyílik a bécsi városháza előtti karácsonyi vásár. A szombat délután fél hatkor kezdődő eseményen részt vesz Bécs polgármestere, Michael Häupl és a dél-tiroli tartományfőnök Arno Kompatscher is. A karácsonyfán csaknem ezer energiatakarékos LED égő fog világítani. 
Kedden a schönbrunni karácsonyi vásár fenyőfája is megérkezett Bécsbe. A 60 éves, 18 méter magas és 55 centiméter törzsátmérőjű lucfenyőt Felső-Ausztriából szállították a fővárosba. A karácsonyfa a schönbrunni vásár nyitónapján, november 22-én 16 órától fog ünnepi fényekben pompázni. 
A Városháza tér karácsonyfáját minden évben más-más tartományból hozzák. A kiválasztott fának 25 és 30 méter között kell lennie, és az sem utolsó szempont, hogy olyan helyen nőjön, amely könnyen megközelíthető teherautóval. Mielőtt felállítják, Bécs város kertészei megnyesik és szimmetrikus formára vágják.
MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top