Close

Szálló por – OMSZ: lassú javulás várható a levegőminőségben

Budapest – A következő napokban lassú javulás várható a levegő minőségében – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap honlapján.

Vasárnap Budapesten és Salgótarjánban is elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát.
A meteorológiai szolgálat azt írta: az utóbbi napokban a szélcsendes idő, az alacsony éjszakai hőmérséklet és a vertikális légcserét gátló stabil hőmérsékleti rétegződés következtében a felszín közelében több helyen is feldúsult a légszennyező anyagok koncentrációja. A fővárosban is a tájékoztatási küszöbérték fölé emelkedett a szálló por (PM10) mennyisége.
A következő napokban az élénkülő déli szél és a jobb vertikális légcsere már kedvezőbben befolyásolja a levegőminőséget. Az emelkedő hőmérséklet és így a fűtésből származó kevesebb légszennyező forrás szintén a javuló tendenciát támogatja – emelték ki.
Az OMSZ adatai alapján a következő napokban főként a Dunántúlon határozott javulás várható a levegő minőségében. Északkeleten azonban inkább stagnál, vagy inkább tovább is növekedhet a légszennyezettség mértéke, ott csak kisebb mértékű javulás valószínű a hét közepén – írta a meteorológiai szolgálat.
MTI 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top