Close

Jön a fagy!

Többfelé várható fagy a jövő héten, néhol akár mínusz 4 Celsius-fokig is hűlhet a levegő, a hőmérő higanyszála pedig sehol sem emelkedik 14 fok fölé – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott előrejelzéséből.

Hétfőn délelőtt szinte mindenütt feloszlik a felhőzet, csapadék nem várható. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 4 fok között várható, északon és keleten valószínű fagy.
Kedden a reggeli ködfoltok feloszlása után az ország nagy részén túlnyomóan napos idő várható, de a Dunántúl nyugati részén tartósan megmaradhat az alacsony szintű felhőzet. Csapadék nem várható, a minimumhőmérséklet mínusz 4 és plusz 3 fok között alakul. Hétfőn és kedden is 9-14 fok között alakul a maximumhőmérséklet.
Szerdán, csütörtökön a ködfoltok megszűnése után változóan felhős időre lehet számítani. Szerdán néhol kialakulhat kisebb eső, aznap csak 13 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön nem várható csapadék. Szerdán a leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 2 fok lehet. Csütörtökön a minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul.
Pénteken és szombaton nyugaton lehet felhősebb az ég, ugyanakkor csapadék nem várható. A legalacsonyabb hőmérséklet pénteken mínusz 2 és plusz 3, szombaton mínusz 3 és plusz 3 fok között alakul.
Vasárnap változóan felhős idő lesz, köddel, számottevő csapadék nélkül. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 2, a legmagasabb hőmérséklet – szombaton és vasárnap is – 8-13 fok között alakul. A tartósan ködös tájakon viszont 5 fok alatt marad a hőmérséklet – olvasható az előrejelzésben.

MTI nyomán Hegedűs Gyula Balázs

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top