Close

Először tartanak nem egyházi rendezvényt a Sixtus-kápolnában

Vatikánváros, 2014. október 17., péntek (MTI) – Először tartanak nem egyházi rendezvényt a Sixtus-kápolnában: szombaton a Porsche jótékonysági koncertjén mintegy negyven szerencsés turista vehet részt. A bevétellel a pápa karitatív munkáját támogatják – jelentette be a Vatikáni Múzeum.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A Michelangelo frissen restaurált freskói között tartott hangversenyen azok vehetnek részt, akik a Porsche szervezte exkluzív római körútra jelentkeztek – adta hírül a The Daily Telegraph online kiadása.
A Vatikán nem tette közzé, mennyi a bevétele az eseményből, ám a Porsche Travel Club szervezte utazás ára fejenként az ötezer eurót (másfél millió forint) is elérhette.
A koncertet a római Santa Cecilia Akadémia kórusa adja, mely gyökereit a 16. századra vezeti vissza. Az előadás után a turisták gálavacsorára hivatalosak. A Vatikáni Múzeumban őrzött remekművek között elköltött vacsora lesz az utazás fénypontja – mondták a szervezők.
Ferenc pápa támogatja, hogy hasznosítsák a Vatikán páratlan kulturális örökségét a szükséget szenvedők javára.
Paolo Nicolini, a Vatikáni Múzeum ügyvezető igazgatója elmondta: a nagyvállalatokat – elsőként a Porschét – arra kérik, adakozzanak a Sixtus-kápolna használatáért. Az összeget a katolikus egyház karitatív céljaira fordítják a pápa döntése alapján.
Koncerteket korábban is tartottak a Sixtus-kápolnában, ám csak egyházi hallgatóság részére, többek közt II. János Pál és XVI. Benedek pápa tiszteletére.
Úgy vélik, ez az első alkalom, hogy az 1473 és 1484 között épült kápolnát magáncélra bérelheti ki egy vállalat.
A freskók védelmében a kápolnában új világítási és szellőzőrendszer lép működésbe október 30-án, ezeket csütörtökön mutatták be.
 
MTI 
   

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top