Close

Valamennyi szervezet, valamilyen módon kapcsolódjon be a város irányításába

A Fidesz székesfehérvári szervezete kezdeményezi, hogy valamennyi szervezet, amely a fehérváriak támogatását élvezte a vasárnapi önkormányzati választáson, valamilyen módon kapcsolódjon be a város irányításábamondta Székesfehérvár újraválasztott polgármestere hétfői sajtótájékoztatóján.
Cser-Palkovics András (Fidesz) hangsúlyozta, hogy elképzelésük azokat a szervezeteket is érinti, amelyek elindultak a választáson, de nem tudtak képviselőt juttatni a közgyűlésbe.
Róth Péter, a párt helyi elnöke azt mondta: azt szeretnék elérni, hogy senki se érezze úgy a városban, hogy a szavazata elveszett. Hozzátette: a következő hetekben egyeztetnek a pártokkal és a szervezetekkel.

A polgármester kiemelte: korrekt együttműködést ajánlanak fel és kérnek mindenkitől. Ha minden jogi eljárás lezárul, vasárnap délelőtt megtartanák az alakuló közgyűlést a városháza dísztermében.
A választáson Cser-Palkovics András a szavazatok 64,5%-t szerezte meg. Márton Roland (MSZP-Együtt) 22,71%, Horváth-Tancsa Ágnes Izabell (Jobbik) 6,44%, Juhász László (Válasz) 2,65%, Bialkó László Gergő (LMP) 2,55% és Mező Balázs Béla (Nyugodt Hétköznap) 1,15 százalék arányban kapott szavazatot a választóktól.
A 20 tagú közgyűlésben 13-an a Fidesz képviselői, az MSZP-Együtt két, a DK, a Jobbik és a Válasz egy-egy képviselőt ad, ketten függetlenek. Az LMP, a Nyugodt Hétköznap és a Civilek jelöltje nem került be a testületbe. (forrás: MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top