Close

Több mint 10 év után újra Bécsi Bált rendeznek Budapesten

Budapest, 2014. október 15., szerda (MTI) – Több mint 10 év szünet után újra Bécsi Bált rendeznek Budapesten november 22-én.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A rendezvényt beharangozó szerdai budapesti sajtótájékoztatón Rózsa B. György főszervező hangsúlyozta: meggyőződésük, hogy – az Operabált, illetve utódrendezvényét leszámítva – a Bécsi Bál programjával kiemelkedik a főváros báljai közül.

A mintegy 200 fősre tervezett rendezvényen, melyet az InterContinental Budapest szállodában tartanak, fellép mások mellett a bécsi operaház két balettművésze – Jakob Feyferlik és Natascha Maier -, a miskolci Ködmön Formációs Táncegyüttes, Dániel Gábor és Szalai Csilla operaénekesek, a Pfeiffer Gyula által vezényelt Váci Szimfonikus Zenekar és a montreux-i dzsesszfesztiválon díjazott Balogh ikrekkel felálló No Stress Band.
A vacsorán osztrák és speciális bécsi fogásokat szolgálnak fel, a kísérő zenét Balogh Dezső, a 2014-es bárzongorista verseny győztese szolgáltatja. A bál zenei műsorába többnyire osztrák szerzők műveit válogatták, a darabok egy része magyarul, más részük németül hangzik majd el.

A világ legkülönbözőbb nagyvárosaiban tartanak Bécsi Bálokat Brüsszeltől, Berlintől és Milánótól Ottawán, Bostonon és New Yorkon át Sanghajig, Moszkváig és Limáig. A bál névadó szponzora Bécs városa, melynek képviselői ellenőrzik is a rendezvények színvonalát – magyarázta Rózsa B. György.
A főszervező megemlítette, hogy máris sok jegyigénylés érkezett Ausztriából, de Ukrajnából is rendeltek már jegyeket, így a bálnak kedvező hatása lehet az idegenforgalomra is.
A programok közül kiemelte a két balett-táncos produkcióját, melyet kifejezetten erre az alkalomra állított össze a magyar származású, Bécsben élő koreográfus, Evelyn Téri, a legendás táncos, Olga Lepesinszkaja egykori tanítványa.
A kérdésre, miért nem a báli szezonban rendezik meg a Bécsi Bált, Rózsa B. György a báli szezon túlterheltségére hivatkozott, hozzátéve, hogy a decemberi időpont pedig az év végi rendezvénydömping miatt nem szerencsés. Jelezte azt is, hogy amennyiben sikeres lesz a rendezvény újraindítása, a budapesti Bécsi Bálból szeretnének ismét hagyományt csinálni, hasonlóan az immár több éve sikeresen megrendezett Budapesti Orosz Bálhoz.
A rendezvény részleteiről a www.becsibal.hu weboldalon lehet tájékozódni. 
 
 
 
MTI 
   

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top