Close

Megkezdődött a Hankook és a Dunaújvárosi Főiskola duális képzési programja

Rácalmás: – Az őszi szemeszterben elindult a Dunaújvárosi Főiskola és a Hankook Tire közös duális főiskolai képzése, amelynek célja, hogy válaszolva az iparágban tapasztalható szakemberek iránti keresletre, a gumiabroncs-gyártáshoz kapcsolódó, versenyképes elméleti és gyakorlati tudással ruházza fel az főiskola mérnök hallgatóit.

A Hankook Tire Magyarország Kft. szerdai közleménye szerint a duális programot a főiskolán tanuló gépész-, anyagmérnök és műszaki menedzser hallgatóknak szánják. Az első négy szemeszterben a főiskola megteremti a későbbi szakosodáshoz szükséges elméleti hátteret, az ötödik, majd a hatodik félévben pedig „Hankook-specifikus” tantárgyakkal bővül az órarend. Ezeket a kurzusokat a Hankook mérnökei dolgozták ki és tartják meg a hallgatóknak.

 

Azok a hallgatók, akik mindkét félévet teljesítik, a hetedik szemeszterben egy hozzájuk rendelt mentor felügyelete és támogatása mellett részt vehetnek a Hankook-gyár háromhónapos szakmai gyakorlatán. A most indult képzésen felül több éve fut a Dunaújvárosi Főiskolán egy gumiipari szakmérnök posztgraduális képzés is, két féléves levelező tagozaton, ezt eddig 35 mérnök végezte el. A Hankook Tire a világ több mint 180 országba szállítja termékeit, és több mint 20 ezer alkalmazottat foglalkoztat.
A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. Az 550 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült fel. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég már több mint kétezer alkalmazottat foglalkoztat és évente 13 milliónál is több gumiabroncsot gyárt személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára. A folyamatban lévő, harmadik beruházási ütem 2014-15-ös befejezését követően a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra . A rácalmási gyár közvetlenül szállít abroncsokat a Volkswagen, a Hyundai és a KIA európai gyáraiba.

(Forrás MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top