Close

Nem volt elég, hogy a hónap első vasárnapján pusztíott a Phanfone tájfun, szombatra egy újabb, erősebb érte el a szigetországot

Szupertájfun érte el Japánt

Nem volt elég, hogy a hónap első vasárnapján pusztíott a Phanfone tájfun, szombatra egy újabb, erősebb érte el a szigetországot.

Óránkénti 234 kilométeres széllökésekkel és heves esőzésekkel érte el az idei szezon legerősebb tájfunja szombaton Japán déli részeit. Az okinavai Naha repülőterét lezárták, a járatokat törölték. A térségben több mint 60 ezer háztartás maradt áram nélkül, írja az MTI.
Vongfong vasárnapra már veszített erejéből, a legerősebb széllökések 180 kilométer/óra körülire gyengültek, így már nem minősül szupertájfunnak. A tájfun várhatóan kedden éri el Tokiót és környékét, de észak felé haladva tovább veszít erejéből.Fotó balra: MTI/EPA/Maesiro Hitosi

A Forma-1-es futamot is megzavaró, vasárnapi tájfun után nem ússza meg Japán ennyivel, jelenleg a Vongfong nevű újabb és erősebb tájfun tart Délkelet-Ázsia irányába.

A kezdeti tájfunból, szupertájfunná alakult trópusi ciklon az előrejelzések szerint vasárnap éri el Japán déli partjait. Irányt váltva valószínűleg az ország teljes területén végighalad. Közel 300 km/h‑s szélsebesség uralkodik a tájfunban, a maximális széllökések pedig átlagosan 330 km/h-sak. Erőssége ugyanolyan vagy még erősebb lesz, mint a 2013 novemberében a Fülöp-szigeteken pusztító Haiyan szélvihar.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top