Close

Angelina Jolie átvette kitüntetését II. Erzsébet királynőtől

London, 2014. október 10., péntek (MTI) – Privát találkozó keretében pénteken átvette II. Erzsébet brit királynőtől a legmagasabb uralkodói kitüntetés női megfelelőjét Angelina Jolie.

 
Az amerikai színésznő – állampolgársága folytán – a Dame előnévre jogosító rang tiszteletbeli változatát kapta – emlékeztetett a Daily Mail című brit tömeglap. 
A királynő nem elsősorban Angelina Jolie színészi munkásságát, hanem a brit külpolitikai célkitűzések elősegítéséért és a szexuális erőszak áldozatainak megsegítéséért kifejtett tevékenységét ismerte el. Angelina Jolie, az ENSZ menekültügyi főbiztosának külön megbízottja szorosan együttműködik William Hague volt brit külügyminiszterrel a nemi erőszak felszámolásáért a konfliktuszónákban. 
A legmagasabb uralkodói kitüntetéseket évente kétszer ítélik oda, újév alkalmából, valamint II. Erzsébet királynő júniusi „hivatalos” születésnapján. A filmcsillag a nyári listán szerepelt, mások mellett Schiff András zongoraművész és Daniel Day-Lewis színész társaságában.
    
 
 
   
MTI 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top