Close

Átadták a BKK új ügyfélközpontját a Móricz Zsigmond körtéren

 
Budapest, 2014. október 6., hétfő (MTI) – Megnyílt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) új ügyfélközpontja a XI. kerületi Móricz Zsigmond körtéren. Az önkormányzati és európai uniós forrásból megújult Gomba épületében kialakított ügyfélközpontot Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes és Hoffmann Tamás (Fidesz-KDNP), a XI. kerületi polgármestere adta át hétfőn.  

Szeneczey Balázs arról beszélt, hogy a tér a 20. század eleje óta a főváros egyik legforgalmasabb tere. Villamosok, buszok és már a 4-es metró is áthalad rajta, nap mint nap utasok tízezreit szállítva, “most mégis barátságos és szerethető lett újra” – mondta. Hozzátette: Újbuda egy 21. századi találkozóhellyel és egy világszínvonalú közösségi térrel lett gazdagabb. A tér központi épületét, a felújított Gombát májusban vehették birtokba a budapestiek. 

Szeneczey Balázs ismertette: a BKK ügyfélközpontjában, amely a megújított műemlék épületbe költözött, a közlekedéssel kapcsolatos minden ügy elintézhető: a jegy- és bérletvásárlástól kezdve az általános utastájékoztatáson át a Mol Bubi bérletek kiváltásáig. Egyszerre három-négy munkatárs segíti az ügyfeleket, akik sorszám alapján kerülnek az ügyintéző pulthoz.
Szeneczey Balázs azt mondta: a következő önkormányzati ciklus végén már elektronikus jegyrendszer fog működni Budapesten. “A bérletigazolványt felváltja a chipkártya, eltűnnek végre a papírjegyek, és érintésmentes bankkártya közvetlen használatával is lehet majd utazni” – közölte.
Mint mondta, az elektronikus jegyrendszerben már a legtöbben az interneten és az automatákból fognak jegyet, bérletet venni, azonban az igénylés, az ügyintézés, a több millió utazó átsegítése a mai rendszerből az újba nélkülözhetetlenné teszi a Móricz Zsigmond téri ügyfélközponthoz hasonló világszínvonalú értékesítési helyek megnyitását. Még idén ügyfélközpontot nyitnak a Ferenciek terén és a Kőbánya-Kispest metróállomáson is – fűzte hozzá.
 

Hoffmann Tamás arról beszélt, hogy “az eredeti terveket megőrizve”, a mai minőséget garantálva újult meg a Gomba épülete. Kulturált körülmények között, tágas, barátságos térben, a “legkorszerűbb módon” lehet jegyet és bérletet venni – mondta.
Szólt arról, hogy a XI. kerületben a Móricz Zsigmond körtérhez hasonlóan több más terület is megújult az utóbbi időben, és példaként a Bikás parkot említette.
 
 
MTI 
   

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások:
Shares
scroll to top