Close

Anthony Horowitz írja a következő Bond-regényt

London, 2014. október 2., csütörtök (MTI) – A korábban Sherlock Holmest is újjáélesztő Anthony Horowitz brit bestsellerszerző írja a következő James Bond-regényt a Fleming-hagyaték megbízásából – számolt be róla a BBC News.
 

Horowitz könyve az ötvenes években játszódik majd. Az 59 esztendős szerző a megbízással kapcsolatban kijelentette, hogy Ian Fleming, a James Bond-regények eredeti szerzője „nagy hatással volt életére”. Hozzáfűzte: „Ez az a könyv, amit meg kell írnom.”
Az új történet egy ismeretlen Fleming-szövegre épül, egy hatvan évvel ezelőtti Bond-tévésorozat egy epizódjának vázlatára, amely a 007-es brit titkos ügynököt a motorversenyek világába vezeti.
Horowitz regényének kiindulási pontja a Murder on Wheels (Gyilkosság két keréken) című epizódvázlat lesz. A brit ügynök egy német motorversenyen keresztezi orosz riválisa útját, aki egy híres versenyző elleni merényletre készül. Az új Bond-könyv megjelenését 2015. szeptember 8-ra tűzték ki.
„Hogyan is utasíthattam volna vissza, amikor a hagyaték azzal keresett meg, hogy írjak egy új James Bond-regényt? Óriási próbatétel, de erős inspirációt nyújt hozzá az eredeti, korábban még meg nem jelent Fleming-anyag” – fogalmazott az író.
Fleming leszármazottja, Jessie Grimond elmondta, hogy az ötvenes években az író számos tévéepizód-vázlatot írt egy tervezett Bond-sorozathoz. A széria azonban sohasem készült el, így aztán a legtöbb vázlatból novella született, ezek zömét három gyűjteményes kötetben adták ki, de még akadnak olyanok, amelyeket nem publikáltak – idézte fel.
A kémkölyök Alex Riderről szóló regényei miatt nagy népszerűségnek örvendő Horowitz 2011-ben egy Sherlock Holmes-regényt is írt A selyemház titka címmel. A Fleming-hagyaték megbízásából korábban Sebastian Faulks, Jeffery Deaver és William Boyd is írt Bond-regényt. 
A jelenleg a Project One címet viselő kötetet az Egyesült Királyságban az Orion, a nemzetközi piacon pedig a HarperCollins kiadó jelenteti meg.
 
MTI 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top