Close

Hatpontos javaslattal javítana a nők foglalkoztatási helyzetén az LMP

Hatpontos határozati javaslatcsomagot nyújt be a parlamentnek az LMP a nők foglalkoztatásának javítása érdekében – jelentette be csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján a párt társelnöke.

    Szél Bernadett arra hivatkozott, hogy az Eurostat statisztikája szerint az Európai Unión belül az utolsó helyen áll a hatévesnél fiatalabb gyermeket nevelő magyar nők foglalkoztatása.
    Hangsúlyozta, hogy amíg az EU-ban ez a mutató átlagosan 59 százalékos, addig Magyarországon tavaly 36,1-ről 35,1-re esett vissza.
    Az LMP azt javasolja, hogy hozzanak létre egy kormánybiztosi pozíciót a témában. Emellett csak akkor adnának járulékkedvezményt a munkáltatóknak, ha azok biztosítanák az anyák kérésének megfelelő rugalmas munkavégzési formákat – közölte.
    Az elképzelés tartalmazza egy kifejezetten a kisgyermekes nőkre szabott vállalkozásfejlesztési program elindítását. Az LMP egyenlő, a gyermekek után járó normatívát szabna meg és a szülők dönthetnék el, hogy azt bölcsődében vagy családi napköziben vennék igénybe esetleg bébiszittert fizetnének belőle – folytatta Szél Bernadett.
    A nők bérhátrányáról beszélő politikus hangsúlyozta, hogy meg kell erősíteni az Egyenlő Bánásmód Hatóságot. Végül azt mondta, hogy a fizetett apai pótszabadságot öt napról két hétre emelnék és bevezetnének egy hónap kötelező apai gyest.

fottás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top