Close

Sikeres volt a Hungarikum Hétvége

Csaknem 9 ezren keresték fel az első alkalommal megrendezett Hungarikum Hétvégét a Budai Várban. A látogatók körében a Tokaji borok és a pálinkák mellett a legnépszerűbb hungarikumok a kolbászok és szalámik voltak. A vásár fő slágere a 100 éves szikvízkészítő-gép és a pálinka fagyi volt.

A 41 hungarikumról a megnyitón készült közös fotót pedig sikeresen mentette meg a KÜRT Zrt., amelynek módszere szintén hungarikum. Zsebők Barbara, a KÜRT Zrt. marketing referense elmondta, hogy a műanyag külső ház erősen ráégett a merevlemezre, ezért ennek a lebontása bonyolult és időigényes feladat volt, több cél szerszámmal is nekiláttak. A lemez sérülése igen nagy volt. A víztől egyaránt sérült a külső és a belső elektronika, valamint az író-olvasó fej tönkrement. A megfelelő alkatrészekkel újra működésre bírták az eszközt, így sikeres fizikai másolatot készítettek róla. –  Ez biztonsági szempontból rendkívül fontos, hiszen a disk működése a súlyos hibától bizonytalan, így, ha azon próbálkoznánk az adatmentés technológiával, könnyen előfordulhat, hogy végleg tönkremegy és több esélyünk nincs – tette hozzá.
Pap Krisztián, a Magyar Ízek Alapítvány alapítója szerint a rendezvény fő célja teljesült. Rengeteg család, sok külföldi turista látogatott el a vásárra. A gasztronómiai fesztivált jövőre is megrendezik, ahol bemutatkozhatnak majd az új magyar büszkeségek, köztük a Szerencsi csoki is.
Bognár Mária

 

                                            

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top