Close

Új légi járat Prága és Hévíz-Balaton között

A Czech Airlines heti rendszerességgel új szezonális járatot indít Prága és Héviz-Balaton-Airport között. A hétfői légi járatok július 28-tól november közepéig közlekednek, s a tervek szerint jövőre újraindítják őket. A 64 üléses repülőgéppel egy óra alatt érhető el a nyugat-magyarországi üdülőövezet, ami eddig csak közúton volt lehetséges.

– A Csehországból érkező vendégek száma az elmúlt időszakban folyamatosan növekedett, s bízunk abban, hogy az új légi összeköttetés tovább erősíti ezt a tendenciát. Mindemellett ez a járat kiváló lehetőség jelenlétünk erősítésére is a már meglévő küldőpiacainkon– mondta  Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese a járat indítását beharangozó sajtóértekezleten. A külföldi vendégforgalom tekintetében Budapest után a Balaton turisztikai régió Magyarország második leglátogatottabb úti célja. Ebben a régióban van a magyarországi kereskedelmi szálláshelyek több mint 25%-a. A külföldi vendégek 8,1%-át, a külföldi vendégéjszakák 14,9%-át a Balaton régióban regisztrálják- tette hozzá.
Papp Gábor, Hévíz polgármestere elmondta, hogy Hévíz évek óta őrzi a „leglátogatottabb vidéki város” címét, ami mögött a turisztikai szolgáltatók, az önkormányzat és a civil szereplők összefogása áll. 1.086.600 vendégéjszakát csak tudatos tervezéssel és hosszú távú stratégiai gondolkodással lehet elérni és évről évre növelni. A városi fejlesztési tervek fontos eleme a légi összeköttetés biztosítása, ami ma már elengedhetetlen feltétele a turizmusfejlesztésnek. Kiemelte: büszkék arra, hogy a vendégforgalom csaknem ötven százalékát a hazai vendégek teszik ki, emellett folyamatosan keresik az új piacok bevonására is a lehetőséget. A külföldi vendégforgalomban a német nyelvterület a legmeghatározóbb, viszont a kelet- és közép-európai forgalom dinamikusan fejlődik. Ezt a tendenciát hivatott erősíteni a Prága – Hévíz-Balaton repülőjárat is, amitől az egész Balaton régióban a cseh vendégek számának növekedését várják.
– Az első járat július 28-án, hétfőn 12.15 órakor indul a prágai Václav Havel repülőtérről; s a gép 13.35-kor száll le Hévíz-Balaton repülőtéren. Visszafele a gép 15.00 órakor indul Hévízről, és 16.30 órakor száll le Prágában. Eredetileg charterjáratot terveztünk, de végül is rendes járat lett belőle. A CSA a járat indítását több magyarországi utazási irodával együttműködve készítette elő – mondta Daniel Sabík, a légitársaság szóvivője. Csehországból évek óta nő a Balaton régióba és Hévízre látogató vendégek száma, de német, orosz és skandináv utasokkal is számolnak. A Prága vonzáskörzetéből utazást tervezők mellett az új járat a nyugat-európai légi hálózatból is gyors és kényelmes csatlakozási lehetőséget kínál. A prágai indulás időpontját a Németországból, Oroszországból és Dániából érkező járatokhoz igazították. Az ezekből az országokból Prágába érkező utasok kevesebb mint egy óra alatt továbbutazhatnak a Balatonhoz. Visszafele szintén jó az összeköttetés ezekkel az államokkal – fejtette ki a szóvivő.

 

Szöveg: Bognár Mária             Fotó: Magyar Turizmus Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top