Close

Önkormányzat 2014 – MSZP: a kormány háborút folytat Budapest ellen

Horváth Csaba szerint azért tartotta szükségesnek a Fidesz-KDNP az önkormányzati választási rendszer módosítását, mert április 6-i országgyűlési választáson sem sikerült többségbe kerülnie a fővárosban. Kijelentette: a főpolgármesternek kötelessége lenne a városért harcolnia, eközben hónapok óta nem hallani a hangját, és a módosítás kapcsán sem tudni, hogy mi a véleménye a főváros felszabdalásáról, tönkretételéről, értékeinek elhurcolásáról.


Tüttő Kata, az MSZP fővárosi frakcióvezető-helyettese közölte: indítványt nyújtanak be, hogy Tarlós István főpolgármester hívjon össze rendkívüli közgyűlést.

Miközben Székesfehérvár testülete összeült, hogy üdvözölje a Honvédelmi Minisztérium odaköltöztetésének bejelentését, az lenne a minimum, hogy a főváros vezetője kiálljon, és megvédje azt, ami Budapesten van – mondta. Hozzátette: a minisztériumok elköltöztetése Budapesten több ezer álláshely elvesztését jelenti majd.

Tüttő Kata szerint a törvénymódosításnak két oka van: egyrészt a Fidesz „biztosra akar menni”, az új törvénnyel ugyanis 25 százalékkal több mandátumhoz jut majd a Fidesz-KDNP, másrészt a Fideszben van egy nagyon erős Budapest-ellenesség.

 

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top