Close

Pusztaszabolcs nyerte a Föld Órája Főváros címet

A Fejér megyei Pusztaszabolcs lett a Föld Órája Fővárosa 2014-ben. A WWF Magyarország ünnepélyesen adta át a címet a város önkormányzatának, a Föld Órájáért kampányoló Tiszta Utak Élő Táj Egyesületnek, majd a résztvevők a város határában az elismerést jelző táblákat is felavatták.
A WWF Föld Órája a világ legnagyobb civil önkéntes akciója, melynek keretében a WWF Magyarország 2012 óta minden évben meghirdeti a hazai települések számára a Föld Órája Főváros versenyt.  2012-ben Nyíregyháza kampányolt a legsikeresebben lakosai körében a Föld Órája Főváros címért, így az alföldi nagyvárosból regisztráltak a legnagyobb arányban a www.foldoraja.hu weboldalon. 2013-ban Szigetszentmiklós nyerte el egy évre az elismerést. Idén pedig Pusztaszabolcs bizonyult a környezetvédelem iránt legelkötelezettebb magyar településnek.
 – Nagy siker számunkra, hogy minden évben közel száz hazai települést sikerül mozgósítanunk a Föld Órája Fővárosa versennyel. Idén összesen 74 város és falu regisztrált a Föld Órája hivatalos honlapján. A klímaváltozás hatását mindannyian saját bőrünkön érezzük, és közös felelősségünk, hogy tegyünk a bolygó megóvásáért – nyilatkozta Fáth Ákos, a WWF Magyarország igazgatója.
– Úgy gondolom, sajnos a környezetvédelem nem elég fontos ügy a mai kor emberének életében. Éppen ezért vagyunk nagyon büszkék településünk sikerére, a lakosság aktivitására. Kiemelt figyelmet szentelünk a környezeti nevelésnek, amit az is mutat, hogy Pusztaszabolcs óvodája Fejér megyében először lett örökös zöld óvoda, általános iskolánk pedig ökoiskolaként működik. – mondta Csányi Kálmán, Pusztaszabolcs polgármestere.
Forrás: WWF Magyarország

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top