Close

EP-választás – Szájer: európai színtéren is meg kell védeni eredményeinket

A Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) listájának második helyezettje szerint a május 25-ei EP-választás arról szól, hogy a következő időszakban az európai színtéren is meg tudja-e védeni Magyarország azokat az eredményeket, amelyeket eddig elért.

    Szájer József erről vasárnap Kőszegen, a pártszövetség EP-választási fórumán beszélt. Közölte: csak kellő erőt felmutatva, az emberek támogatását maga mögött tudva lehet majd megvédeni a rezsicsökkentést, a különadók politikáját, a munkaalapú társadalom érdekében tett kormányzati lépéseket.
    Szavai szerint az elmúlt években nagyon gyakran az igazi politikai front nem itt Magyarországon, hanem Brüsszelben és Strasbourgban húzódott.
    Szájer József hangsúlyozta: a legfontosabb eredmény a gazdaság talpra állítása volt, még akkor is, ha a magyar vállalatok megerősítése és helyzetbe hozása érdekében még rengeteg a tennivaló.
    Egész Európában Magyarország volt az egyetlen ország, amely külső segítség nélkül oldotta meg azt a feladatot, hogy kijusson a válságból – hangoztatta a kormánypárti politikus.
    „Saját erőnkből, a magyar emberek két keze munkájának eredményeképpen tudtuk elérni azt, hogy ma Magyarország az unió egyik legjobban fejlődő gazdaságú országa” – jelentette ki.
    Hozzátette: az emberek még egyáltalán nem érzik úgy, hogy eljött volna a Kánaán, de a válság legsúlyosabb időszakán sikerült túljutni, pedig emlékezetes, hogy a krízis Magyarországon hamarabb kezdődött, ami szavai szerint a szocialisták „hanyag és felelőtlen országlásának” a következménye volt.
    Szájer József elmondta: a magyar kormány legfontosabb törekvése az volt, hogy a közteherviselés jegyében szétterítse a válság terheit, ezért vezették be a multinacionális cégeket és a bankokat érintő különadókat, ezeket a lépéseket azonban a kormány nem tudta volna megtenni, ha nem lett volna meg a kétharmad, ha nem érzi maga mögött a polgárok támogatását.
    A politikus a kőszegi vár lovagtermében 250 ember előtt elmondott választási beszédében szólt a létrehozott 300 ezer új munkahelyről, a bevezetett rezsicsökkentésről,  a családtámogatási rendszer fejlesztéséről, valamint a keresztény értékeket vállaló alaptörvényről.
    Véleménye szerint annak, hogy többi között ezeket is támadás érte az Európai Parlamentben, ideológiai, de legfőképpen gazdasági okai voltak, de hozzájárult a magyar baloldalnak nem a magyar emberek érdekeit előtérbe helyező politizálása is.
    Emlékeztetett: az alaptörvényt, a médiatörvényt is közvetlenül azután érték támadások Brüsszelből, hogy a magyar kormány a multinacionális cégek vagy a bankok érdekeit sértő lépést tett, vagy éppen egy-egy nagy cég nem nyert el valamely megbízást.
    Szájer József utalt arra: a kifogásolt magyar törvényekről később rendre kiderült, hogy azok nem sértenek uniós jogot, amin pedig javítani kellett, abban egyezség született, és kijavították.
    Ágh Péter, a Fidelitas elnöke, a térség országgyűlési képviselője szintén az összefogásra buzdította a hallgatóságot, szavai szerint ennek a Kőszegen és környékén élők már sokszor bizonyítékát adták.
    Nehéz napokon vagyunk túl, de összefogva ismét sikerült megvédeni Kőszeget és a környező településeket – utalt az utóbbi napokban a térségben kialakult árvízi helyzetre.

 

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top