Close

Vidékjáró

Legendás Vidékjáró Napokkal folytatódik április 30. és május 4 . között a Falusi Turizmus Országos Szövetsége (FATOSz) által kezdeményezett Vidékjáró.

A rendezvénysorozat összegyűjtött mondákon, legendákon és a hozzájuk kapcsolódó programokon keresztül mutatja be a Kárpát-medence kézműves hagyományait és jellemző mesterségeit. A Hagyományok Háza, a Hagyományok Háza Baráti Köre Egyesület, az Alföldi Legendárium Klaszter és a Vidékjáró együttműködésével megvalósuló rendezvények révén eddig feledésbe merült térségek, várak, kastélyok, mesterek és mesterségek kerülnek így a figyelem középpontjába.
Május 10-én a tánc világnapjához kapcsolódva a Táncház Napja rendezvénnyel folytatódik a Vidékjáró a fővárosi Írók boltjában, ahol 1972-ben az első táncházat is rendezték. A mozgalom mára meghódította az egész világot, és méltán szerepel az UNESCO szellemi kulturális örökség listáján. A tematikus napon többek között felvidéki, balkáni, erdélyi és kis-magyarországi táncok tanulása mellett kézműves foglalkozás, gyerek játszóház és mesemondás is lesz.
Az idén összesen 17 hagyományőrző tematikus nap lesz: nyáron Népi íz-őrző nap, szeptember végén pásztorhagyományok és kézműves mesterek napja lesz.  A résztvevő települések és helyszínek, programok a www.videkjaro.hu oldalon találhatók.
Bognár Mária

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top