Close

Választás 2014 – Hiller István (MSZP): a hálózatépítés volt a siker kulcsa Pesterzsébeten és Kispesten

A hálózatépítéssel és a helyi problémák ismeretével magyarázta választási győzelmét az MTI-nek az MSZP-s Hiller István, aki Budapest 16. választókerületében szerzett egyéni képviselői mandátumot.

    A szocialista politikus a szavazatok 38,37 százalékával nyert a Pesterzsébetet és Kispest egy részét magában foglaló választókerületben.
    A korábbi pártelnök és oktatási miniszter kifejtette: az embereknek nincsen „választókerület-tudatuk”, ezért más-más üzeneteket fogalmaztak meg a pesterzsébetieknek és a kispestieknek, lényegében két külön kampányt folytattak, a tervezéshez pedig már háromnegyed évvel a választás előtt hozzáláttak.
    „A sikert abban látom, hogy nem általában beszéltem a választókhoz, hanem helyi kampányt folytattunk. Olyan hálózatot építettünk ki, amely az összes szavazókört lefedte, így megismertük a város- és kerületrészek sajátos problémáit” – magyarázta.
    Az MSZP-s politikus elmondta: a kampány során ő hívta fel a figyelmet arra, hogy a Wekerle-telepen élőknek több tízezer forint azonnali kiadást jelentene, hogy a korábban előírt határidőig vízórát szereljenek be, a jogszabály módosítása érdekében a vízművekkel, az energiahivatallal és a Főpolgármesteri Hivatallal is egyeztetett.
    Pesterzsébetet különösen sújtja az elszegényedés, ott erre kellett – az országos programhoz illeszkedő – válaszokat adni. Emellett fontos a közbiztonság erősítése is, erre szintén javaslatot készíettek – mondta.
    Hiller István hangsúlyozta: több mint ötszáz kitelepülést szerveztek, a kampányt ezekre és nem lakossági fórumokra építették. „Azt kell meggyőzni, aki szembejön a piacon, a metróaluljáróban. Aki eljön egy fórumra, az úgyis rám szavaz” – mondta, hozzátéve: a baloldalon újdonság, hogy nem csupán a párttagságra és a helyi alapszervezetre, hanem egy szélesebb – több mint kétszáz fős – hálózatra alapozták a kampányt.
    Szerinte ez is hozzájárult ahhoz, hogy nagyjából ezer szavazattal legyőzte fideszes riválisát.

 

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top