Close

Lengyelország várja a magyar turistákat

A 2014-es év Lengyelországban az Egészségturizmus éve, és a baráti ország tud e tekintetben a magyarok számára újat nyújtani. Vannak tiszta levegőjű magas hegyei, hosszú tengerpartja. Specialitásai a földalatti szanatóriumok, továbbá egy egyedülálló gyógymódnak, a Kneipp-terápiának a gyógyhelyei – mondta Bakonyi Erika, a Lengyel Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet igazgatója a Nyílt Napok keretében tartott sajtóbeszélgetésen.

Az ország különösen az asztmás, allergiás betegek számára nyújt nagyszámú gyógyulási lehetőséget. Ezek közé tartoznak a sólepárlók, mint például a  Ciechocinekben levő. Különösen gyermekeknél lehet e helyeken jó eredményeket elérni.
A magyar turisták körében igen kedvelt Malopolska ( Kis-Lengyelország) és Opole régió. Az előbbihez tartozik a Lengyel-Tátra, továbbá olyan patinás műemlékvárosok, mint Krakkó, Tarnów. A Krakkói Egyetem az idén ünnepli fennállásának 650.évfordulóját. Sok híres magyar tanult itt. Megalapításában nem kis szerepet játszott Nagy Lajos lánya, Hedvig (Jadwiga) királynő. A jubileumot márciusban kezdődő ünnepségsorozattal ünneplik meg, melynek csúcspontja májusban lesz. Krakkó új, különleges látnivalója a Borostyán Múzeum, ahol a borostyán szépségét, sokszínűségét csodálhatjuk meg.
Tarnów neve egyet jelent Bem apóval, aki ott született. Az ide látogató magyarokra tekintettel magyar feliratokkal is ellátott útvonalon járhatunk végig. A történelmi nosztalgia mellett az egyre bővülő vallási turizmus is vonzerő lehet. Külön zarándokvonatok indulnak idén is Czestochovába, Krakkóba, ahol olcsó szállást nyújtó zarándokházak fogadják a látogatókat. Lengyelországban nem mellékes vonzerő az olcsóság, az idegenforgalmi szolgáltatások ÁFÁ-ja mindössze 8%.
Bakonyi Erika az év különleges eseményei között említette II. János Pál pápa szentté avatását, április 27-én. A sportesemények közül a legjelentősebb a Férfi Röplabda Világbajnokság, augusztus 30.-szeptember 21. között . Számos fesztivál is színesíti a turisták számára a kínálatot, így például áprilisi 4-6. között a Jazz Nad Odra jazzfesztivál Wroclawban, vagy a virágvasárnapon Lipicen és Rabka Zdrójban rendezett Húsvéti Pálmakészítő verseny. Lengyelország szeretettel várja a magyar vendégeket!  
Hasznos információk és virtuális városnézés a képviselet honlapján: www.lengyelorszag.travel/hu  
Bognár Mária

 

                      

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top