Close

VII. Magyar Ízek Vására

Hetedik alkalommal rendezik meg a budapesti Millenárison a Kézműves Magyar Ízek Vásárát március 29-30. között.  A rendezvény fókuszában ezúttal a minőségi kézműves tejtermékek, azon belül is a sajtkészítmények állnak.
A vásárra 150 kistermelő hozza el portékáját, akik többek között olyan különlegességekkel érkeznek majd, mint az igazi házi készítésű túrórudi, a különféle bivalytej készítmények, vagy a frissen köpült vaj.
A kiállítók közt mintegy 30 sajtmester lesz, akik 72 ezer liter tej felhasználásával, megközelítőleg 6000 kg sajtféleséget és egyéb különleges kézműves tejtermékek széles választékát kínálják.
A szervezők számos színes színpadi programokkal kívánják bemutatni a tej különféle felhasználási módját, így a látogatók megismerkedhetnek többek között a vajköpülés, a jó minőségű aludttej és a házi túrórudi elkészítésének fortélyaival. Emellett számos konyhai praktikával és titkos receptötlettel is szolgálnak a minőségi kézműves sajtok kedvelőinek.
-A sajt Európa egyik alapvető, igen komoly hagyományokkal rendelkező
élelmiszere, élettani hatásai kiemelkedőek, Magyarország mégis sereghajtó a fogyasztásában. Éppen ezért szerettük volna bemutatni, hogy milyen sokszínű felhasználási lehetősége van a tejtermékeknek és milyen az igazi, minőségi háztáji sajt – mondta Pap Krisztián, a vásár főszervezője.
A színpadi bemutatók mellett a hétvége kiemelt programja a Borjour Zenit rendezvény lesz, melynek keretében magyar szőlőfajtákból készült borokat mutatnak be a vásárra kilátogató közönség számára.
Bognár Mária

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top