Close

Pécs sikere az Utazás kiállításon

Magyarország legnagyobb turisztikai vásárán az idén Pécs volt a hazai díszvendég. A Kultúra városának kiállítási területe nagy sikert aratott a látogatók körében.

A Zsolnay Örökségkezelő Nkft. szervezésével kialakított 110 m2-es standon a legnagyobb érdeklődés a 19 millió forintos, 1905-ben készült Apáti-Abt vázaszobrot, a Zsolnay kerámiák ihlette ruhaköltemények divatbemutatóját, és a Zsolnay Porcelánmanufaktúra festőnőjének helyszíni munkáját övezte.
A látogatók rengeteg szórólapot vittek pécsi szállásokról, programokról, fesztiválokról, látnivalókról, sokan kifejezetten a Zsolnay Negyed és – a kiállított Zsolnay vázának köszönhetően – a Gyugyi kiállítás iránt érdeklődtek.
Pécs számos kulturális és turisztikai intézménye egységes kínálattal jelent meg a kiállításon „1+1” elnevezésű, kedvezményes kampányával, melynek keretében december 31-ig egy jegy vásárlásához plusz egy lehetőséghez juthatnak az érdeklődők. A kampányról bővebben: http://advertising.sporoljgroup.eu/.
A turisták Pécsről akár képregényt is írhatnak a február 27-én indított facebook játékkal: az IrányPécs! interaktív oldalán található PécsRegényben tíz témakörben kell a város különböző helyszínein fényképeket készíteni és ezeket összefűzni egy kerek történetté. A játék         október 31-ig tart. A szakmai zsűri november 15-ig dönt, az általa kiválasztott győztes értékes nyereményben részesül. Bővebben:          https://www.facebook.com/iranypecs?fref=ts
A városban jelenleg is több jelentős fejlesztés zajlik, melyek még vonzóbbá teszik a várost az oda érkezők számára: újra megnyílt a családok számára nagy élményt jelentő, földalatti vájatot idéző Bányász Múzeum, rövidesen megnyitja kapuit a nagyközönség előtt Magyarország első, Középkori Egyeteme, megújul a római kori Cella Septichora, a zsinagóga, a horvát színház, az állatkert. Komoly turisztikai fejlesztésbe kezd a Pécsi Püspökség és 2015-ben ismét Pécs rendezheti meg az Europa Cantat kórusfesztivált, melyre már 2014-ben felvezető évet tervez.
Pécs számára nemcsak a hazai megjelenés fontos, ezért ősszel várhatóan 150 külföldi turisztikai szakújságíró érkezik a városba, akiket elsősorban a Magyar Értéktárba felvett Zsolnay Negyedben és a világ élvonalába tartozó Kodály Központban kalauzolnak majd körbe a ZSÖK munkatársai.

Bognár Mária                  fotó: Zsolnay Örökségkezelő Nkft.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top