Close

Újrakezdődött a büntetőper az UD Zrt.-ügyben

Hétfőn újrakezdődött a büntetőper az UD Zrt.-ügyben. Dávid Ibolyát és Herényi Károlyt a korábbiakhoz képest nem csak személyes adattal való visszaéléssel vádolják, hanem kényszerítéssel is. Az MDF volt elnöke elmondta: semmi köze nem volt Almássy Kornél lemondásához, és visszalépéséhez. Herényi ügyvédje szerint politikai indíttatású az eljárás.

Dávid Ibolya nem kívánt nyilatkozni újságíróknak, egykori párttársa sem beszélt szívesen az újraindult perről.

A tárgyalóteremben a bíró arról beszélt, hogy az eddigi eljárásokban helytelen következtetéseket vont le a bíróság, ezért meg kell ismételni a több mint fél évtizede zajló eljárást.

Az Ügyész szerint most már nem személyes adattal való visszaéléssel vádolják az MDF egykori politikusait, hanem kényszerítéssel is. Dávid Ibolya erre reagálva elnevette magát.

„Tisztelt bíróság megértettem, hogy mivel vádol engem az ügyészség, korábbi vallomásaimat fenntartom…” – mondta Dávid. Hozzátette: ő nem kényszerített senkit, Almássy Kornél lemondáshoz semmi köze.

Az ügyészség szerint Dávid Ibolya és Herényi Károly egy titokban rögzített telefonbeszélgetés nyilvánosságra hozásával visszalépésre kényszerítette az MDF 2008-as tisztújításán elnökjelöltként induló Almássy Kornél volt MDF-s országgyűlési képviselőt. A felvételen  – többek között – az UD Zrt. egyik akkori vezetője beszélt Csányi Sándornak, az OTP elnök-vezérigazgatójának a Dávid Ibolya elleni adatgyűjtésről, illetve egy MDF-en belüli hatalomváltásról. Herényi Károly ügyvédje szerint egy régi koncepciós pert indított el újra az ügyészség.

„Itt nem azok az emberek ülnek a vádlottak padján, akiknek itt kellene ülniük, ez egy politikai indíttatású eljárás, amibe jól kiszolgálja a politikai hatalmat a Központi Nyomozó Főügyészség” – mondta el Helmeczy László ügyvéd

A bíró elmondta: újra meghallgatják majd az összes érintettet, így az UD Zrt. vezetőit, Csányi Sándort, az OTP elnökét, és Giró-Szász András kormányszóvivőt is.

Forás: atv.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top