Close

Zarándokvonatok idén is

Több éves hagyományoknak megfelelően ebben az évben is indulnak zarándokvonatok a Misszió Tours és a MÁV Nosztalgia Kft. szervezésében. A két tradicionális úti cél Csíksomlyó és a lengyelországi Czestochowa.

A Boldogasszony zarándokvonatot június 5-én a csíksomlyói búcsú alkalmából indítják, és négynapos ott-tartózkodással lesz összekapcsolva. A résztvevők Gyimesbükkösön is szabadtéri misét hallgathatnak, Erdély boldog emlékezetű főpásztora, Márton Áron püspök tiszteletére. Pünkösd vasárnapján reggel a helyszín Gyergyószentmiklós lesz, ahol Böjte Csaba testvér hirdeti az igét.
A Fekete Madonna zarándokvonatot június 23-án indítják. A négynapos lengyelországi zarándokút magyar vonatkozása, hogy az a magyar alapítású szerzetesrend, a pálosok alapította világhírű kegyhelyre irányul, ahol a híres Fekete Madonna szobrot őrzik. A zarándokok egy napot Krakkóban, a középkori Lengyelország fővárásában töltenek, majd két napot Czestochowában. A visszaút fő állomása Bem József szülővárosa, Tarnow lesz.
A zarándokvonatok programját ismertető sajtótájékoztatón Roman Kowalski nagykövet hibátlan magyar nyelvű beszédében utalt a hagyományos lengyel-magyar barátságra, és elmondta, hogy az egymás országa iránti érdeklődés immár kölcsönös: a lengyelek is egyre nagyobb számban keresik fel hazánkat. Hozzánk főként a gyógyvizek és a jó magyar borok vonzzák őket, no meg az irányukban különösen megnyilvánuló vendégszeretet.
A vallásos áhítat jegyében szervezett programok mellett a nosztalgiázni vágyók részére belföldi programok állnak rendelkezésre, így élményvonat indul a tihanyi Levendula Fesztiválra, a bakonyi Cuha-völgybe, Gödöllőre, a szombathelyi Savaria Karneválra, valamint a kaposvári Festők Fesztiváljára. Különleges járat lesz a Gyertyafény Expressz, ahol romantikus vacsoraest részesei lehetnek a résztvevők.
Tervezik még nosztalgiavonat indítását az I. világháború súlyos harcainak színhelyére, Isonzó-Doberdóba, valamint a II. világháború tragikus helyszíneire, a Don-kanyarba.
További információk: www.missziotours.hu és www.mavnosztalgia.hu
Bognár Mária

 

                                                          

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top