Close

Az új New York-i polgármester megint kést és villát rántott a pizzára

Hiába bírálták annyian a New Yorkban szentségtörésnek tartott szokása miatt, hogy nem kézzel, hanem késsel-villával eszi a pizzát, a metropolisz új polgármestere ismét evőeszközt rántott a kolbászos-gombás sült tésztaszelet láttán, ezúttal is a tévékamerák előtt.

A The New York Times keddi számának beszámolója szerint az év elején felesküdött Bill de Blasio Jon Stewart showjának vendége volt, amikor a humorista – aki egy korábbi adásában kigúnyolta New York új elöljárójának pizzaevési szokását – elővarázsolt néhány friss és meleg szeletet, és arra biztatta a polgármestert, hogy ragadjon meg egyet és harapjon bele.

„Mindig készen állok a pizzára!” – válaszolta de Blasio, és zakója belső zsebéből kést, villát húzott elő a közönség tapsvihara közepette.

A polgármester végül kézbe vette, és „igazi” New York-i módra, félbehajtva emelte a szájához a pizzaszeletet.

Stewart ezt azzal tromfolta, hogy egy hatalmas pohár kólát tett maga elé, a „Bloomberg már nincs, igaz?” megjegyzés által kísérve. (De Blasio hivatali elődje, Michael Bloomberg az elhízás elleni küzdelem jegyében betiltatta, hogy a cukros italokat extra méretű kiszerelésben árusítsák a vendéglátásban.)

De Blasiónak azonban nem kellett követnie a műsorvezető példáját, számára ugyanis a rendező egy „szabályos” méretű üdítőt készíttetett elő.

A polgármester január közepén „sértette meg” városának lakóit, amikor Staten Islanden ellátogatott a Goodfellas pizzériába. Itt felvétel készült arról, hogy evőeszközökkel szúrva-nyesve fogyasztott a hely specialitásából.

„Katasztrófa” – írta a New York Magazine. „Elképzelhetetlen” – így a The New York Times. A helyi televíziós csatornák pellengérre állították a polgármestert a „pizza-gate” vagy „villa-gate” néven emlegetett ügy miatt. A magyarázkodásra kényszerülő de Blasio olasz származására hivatkozott.

„Őseim hazájában sokkal jellemzőbb, hogy késsel-villával esznek” – mondta. Arra is kitért, hogy a pizza, amelynek maradékát végül kézzel ette meg, „alaposan meg volt pakolva”.

„A középosztály bajnokának tartja magát… és két héttel hivatalba lépése után máris rajtakapják, hogy Trump-módra eszi a pizzát” – kelt ki egy januári adásában a polgármester ellen Jon Stewart, Donald Trump milliárdosra utalva, aki szintén magyarázkodni kényszerült, miután 2011-ben műanyag evőeszközzel evett pizzát.

A Goodfellas úgy döntött, hogy kiállítja, majd árverésre bocsátja a de Blasio által használt villát.

 

forrás: mti

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top