Close

TOP 50 a magyar turizmusban

Első alkalommal jelent meg a hazai idegenforgalom 50 legbefolyásosabb személyét bemutató kiadvány, amelyet február elsején Varga Mihály gazdasági miniszter jelenlétében mutattak be, a XXII. Turisztikai Évadnyitó Fogadás és Díjátadó Gála keretében. Idén is átadták Az év turisztikai újságírója díjat, amelyet ezúttal Érczfalvi András, a Gazdasági Rádió szerkesztő-műsorvezetője vehetett át.
A SZÉP-kártya kitalálója, a romkocsma-mozgalom elindítója, a gasztronómiai élet több „mentora” és a „filmturizmus” katalizátora is bekerült a kiadványba. Van köztük két olimpiai bajnok is, Borkai Zsolt és Gyulay Zsolt. Ők azok, akik az elmúlt évben a leginkább befolyásolták a GDP csaknem tíz százalékát és 400 ezer ember megélhetését biztosító ágazat mindennapjait.
A kötet szerkesztői nem csupán a turisztikai cégek méretét vagy árbevételét vették figyelembe a Top 50 összeállításához, hanem az ország idegenforgalmára, kül- és belföldi megítélésére tett hatásokat. Így a legnagyobb szállodaláncok és légitársaságok vezetői mellett bekerült a romkocsma-mozgalom elindítója (Zsendovits Ábel, a Szimpla tulajdonosa), a gasztronómiai élet több „mentora”, a „filmturizmus” katalizátora, (Andy Vajna) no meg több polgármester, és a törvényalkotásra nagy hatással bíró szakember is – például a kehidakustányi szállodatulajdonos Horváth Tihamér, akinek nevéhez fűződik a SZÉP-kártya ötlete. A névsor összeállításakor a készítők figyelembe vették a gazdasági környezet alakításban való befolyást, a több tíz-, vagy százezer vendégéjszakát hozó események szervezését, valamint a turizmus napi gyakorlatában meghatározó tevékenységet.
A kiadványba végül 54-en kerültek be, hiszen négy vállalkozást elválaszthatatlan párok vezetnek. A kötet szereplői nem csupán saját helyzetüket és tevékenységüket mutatják be a 2013-as évben, hanem sokszor múltat idéznek vagy épp előremutató gondolatokat osztanak meg az olvasókkal. Van, aki komoly anyagi kockázatot vállalt vállalkozása sikere értelmében, de akad olyan is, aki maga sem gondolta volna, hogy egynyári ötlete néhány éven belül a világ számos tájáról vonzza majd a látogatókat.
Forrás: www.turizmus.com és Magyar Turizmus Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top