Close

Bajnai: ki kell bővíteni a „kormányváltó szövetség” megállapodást

Az MSZP és az Együtt-PM közötti megállapodás kiterjesztésének és továbbfejlesztésének lehetőségeiről tárgyalna Bajnai Gordon a szocialistákkal.

„Vissza kell adni a kormányváltást akaróknak a győzelembe vetett hitet. Ehhez az Együtt-PM szerint a lehető legszorosabb együttműködésre, akár közös listára van szükség az ellenzék érdemi támogatottsággal rendelkező erői között. Ennek megvalósításához minden félnek áldozatot kell hoznia” – idézte az Együtt-PM vezetőjének egy tévéinterjúban elhangzott szavait a párt hétfői, MTI-hez is eljuttatott közleménye.

Bajnai Gordon az ATV-ben hétfő reggel azt mondta, ha létre tudnak hozni egy olyan összefogást, ami közelebb visz a győzelemhez, az azt jelenti, hogy nyilván nem ő vezeti majd az összefogást és neki is eggyel hátrébb kell lépnie. Saját személyi pozícióján kívül nem kíván másról nyilatkozni, amíg le nem ültek az MSZP-vel és a DK-val tárgyalni – tette hozzá.

Mint elmondta: „a kormányváltó szövetség megállapodásának kibővítésére kizárólag a két fél, az MSZP és az Együtt-PM egyeztetése révén kerülhet sor. A meglévő szövetség az alap, ez megkérdőjelezhetetlen”.

A szélesebb összefogás megvalósítása érdekében a volt miniszterelnök érdemi tárgyalást kezdeményezett a két szövetséges politikai erő választási ügyekben illetékes vezető szervei között, a lehető legkorábbi időpontra, a hét első napjainak valamelyikére.

A kezdeményezésről Bajnai Gordon előzetesen értesítette Mesterházy Attilát, az MSZP elnökét.

 

forrás: mti

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top