Close

Ungár nekiment Gyurcsánynak, Fodornak és Kunczénak

Gyurcsánynak nem lett volna szabad visszatérnie a politikába; a baloldali összefogás bukásáért komoly felelősség terheli a volt miniszterelnököt, aki nem mondott le időben, és az SZDSZ vezetőit is, akik nem mondatták le – mondta el Ungár Klára a Klubrádióban.
Az Együtt–PM-mel szövetségre lépett Szabad Emberek Magyarországért – Liberális Párt (Szema) elnöke, Ungár Klára úgy véli, az ellenzéki összefogás legfőbb gátja, hogy a 2002–2010 közti időszakot nem értékelte ki a mostani ellenzék.

Ők a felelősök Ungár szerint

A Fidesz győzelmét annak köszönheti, hogy 2006 és 2010 közt naponta erősödött, amiben az akkori kormánypártoknak, köztük az SZDSZ-nek is komoly felelőssége van, amit tisztázni kell – emelte ki a politikus a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában. Név szerint Kuncze Gábort és Fodor Gábort említette, akik szerinte felelősök azért, hogy Gyurcsány nem mondott le jóval korábban, viszont a kialakult helyzet miatt nem is tudta keresztülvinni különböző reformjait. Ungár szerint részükről a múlt feldolgozása azt üzenné a szavazók irányába, hogy igenis van következménye a cselekedeteknek.
Szövetség

Ismert, a Szema a minap kötött egyezséget Bajnaiékkal, így nem meglepőek Ungár kijelentései.

Gyurcsány miatt nincs összefogás

A volt miniszterelnöknek le kellett volna vonnia a következtetést, és vissza kellett volna vonulnia a politikából – mondta Ungár. Ugyanis – tette hozzá –, ha Gyurcsánynak nem lennének ambíciói, akkor az Együtt–PM és az MSZP hónapokkal ezelőtt meg tudott volna állapodni, sőt a volt kormányfő személye nélkül még a DK-val is meg lehetne állapodni – vélekedett Ungár, aki szerint nem lett volna szabad visszatérnie a politikába Kunczénak sem, hiszen neki Fodor Gáborral együtt hatalmas felelőssége volt abban, hogy az SZDSZ ennyire leírta önmagát.

Ungár ötletet adna

Az SZDSZ-t is megjárt politikusnő állítása szerint tevékenységével mintát akar adni a kis pártoknak; ugyan az országgyűlési választásokon saját jelölteket nem állítanak, csupán az Együtt–PM jelöltjeit támogatják, ezért cserébe azonban az önkormányzati választásokon már együtt fognak működni Bajnaiékkal, és elképzeléseiket is beveszik a pártszövetség programjába. Reményeik szerint a roma integráció, a női esélyegyenlőség és a fenntartható nyugdíjrendszer témájában

forrás: Klubrádió

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top