Close

Szili Katalin: új baloldalt kell építeni

Egy új, a nemzetpolitikában is elkötelezett, szociálpolitikában állhatatos új baloldalt kell építeni – mondta Szili Katalin az ellenzéki pártokat kritizálva.

Durvának minősítette a jelenlegi választási kampányt Szili Katalin, a Szociális Unió elnöke, a Közösség a Társadalmi Igazságosságért párt vezetője, aki szerint ez nem tesz jót a politikának, eltántorítja a választókat attól, hogy az urnákhoz járuljanak. Szili Katalin minden politikai oldalnak azt javasolja, legyenek önkorlátozók, s nem azért, mert a jogszabályok ezt írják elő, hanem mert a tisztesség úgy diktálja.
Szili Katalin az ellenzéki pártokat kritizálva a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta: egy új, a nemzetpolitikában is elkötelezett, szociálpolitikában állhatatos baloldalt kell építeni, mert szerinte Magyarországon még nem volt valódi baloldali kormányzás, mindeddig egy liberális baloldal létezett. Az új baloldalnak olyannak kell lennie, amely nem tesz semmiféle gesztust, ami felülírná az olyan kérdések kezelését, mint például, hogy mit kezdünk a szegénységgel, a környezetünkkel, hogyan oldjuk meg a társadalmi felelősségvállalást. A Közösség a Társadalmi Igazságosságért pártnak erre pontos receptje van, megvan a négykulcsos adórendszerre vonatkozó javaslata, amelyben az alsó 700 ezres, éves jövedelem adómentes, mert úgy gondolják, az a bevétel, ami egy embernek jut arra, hogy egyen, aludjon, regenerálódjon, lakjon, nem lehet adóköteles, ezt mindenki számára biztosítani kell, senkinek a kezét nem lehet elengedni  – hangsúlyozta Szili Katalin.
Saját korábbi vezető szocialista politikusi szerepéről azt mondta: bár 2010 októberéig a baloldali politikai formációhoz tartozott, de mindig hangosan és a nyilvánosság előtt is kritizálta a pártot, és baloldali fordulatot sürgetett.
Elmondta még: új pártja, a Közösség a Társadalmi Igazságosságért már bejegyzés alatt áll, a következő napokban megtörténhet a jogerős bejegyzés.
 
forrás: hirado.hu/Kossuth Rádió 180 perc

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top