Close

Döntött képviselőjelöltjeiről a PM

A Párbeszéd Magyarországért (PM) taggyűlése jóváhagyta parlamentiképviselő-jelöltjeit abban a 11 választókerületben, ahol az Együtt-PM szövetség és az MSZP megállapodása alapján a PM állít közös ellenzéki jelöltet.

A párt az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében tudatta azt is, hogy a szombati taggyűlésen elfogadták az Együtt-PM közös országgyűlési, valamint európai parlamenti (EP) listájára – amelyeket később fogadnak majd el – delegálandó PM-esek sorrendjét is.

A PM tájékoztatása szerint a fővárosban, a XII. kerületben Szabó Tímeát, az Együtt-PM társelnökét, a VI. és a VII. kerületet tömörítő egyéni választókerületben Kocsis-Cake Oliviót, terézvárosi önkormányzati képviselőt, a XVI. kerületben Tordai Bencét, a PM elnökségi tagját, a XI-XXII. kerületi körzetben pedig Somfai Ágnest, a PM fővárosi közgyűlési képviselőjét indítják.

A vidéki körzetek közül Mosonmagyaróváron Lehóczki Attilát, Esztergomban Szilágyi László országgyűlési képviselőt, Vecsésen Szabó Rebeka országgyűlési képviselőt, Dabason Bakó Krisztina elnökségi tagot, Kaposváron Huszka Imre újságíró-tanárt, Dombóváron Tigelmann Péter vállalkozót, Balatonfüreden pedig Scheiring Gábor parlamenti képviselőt indítják.

Az Együtt-PM közös országgyűlési listájára a Párbeszéd Magyarországért a Szabó Tímea, Karácsony Gergely, Scheiring Gábor, Dorosz Dávid, Erőss Gábor, Szabó Zsolt, Szabó Rebeka, Bakó Kriszta, Szilágyi László és Tordai Bence sorrendben delegálja első tíz politikusát.

A közös EP-lista esetében az első tíz PM-es politikus sorrendje: Jávor Benedek, Dorosz Dávid, Hermann Zita, Szilágyi Péter, Borsos Gábor, Datki Szabolcs, Erőss Gábor, Hídvégi Gábor, Kéri András és Kovács Márton.

forrás: mti

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top